02/03/2022 24/03/2022 Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 στο Καμπέρειο Ίδρυμα Ιωαννίνων, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Η Επίδραση και οι Επιπτώσεις της Τεχνολογίας στον Σύγχρονο Άνθρωπο» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την...
02 Μαρτίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 23:12

Έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων

Διαδώστε:
Έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 στο Καμπέρειο Ίδρυμα Ιωαννίνων, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Η Επίδραση και οι Επιπτώσεις της Τεχνολογίας στον Σύγχρονο Άνθρωπο» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Καμπέρειο Ίδρυμα, τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Ιωαννίνων Αρχιμανδρίτης Θωμάς Ανδρέου, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

 

 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Eυχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος π. Θεολόγο Παντελή για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Η Επίδραση και οι Επιπτώσεις της Τεχνολογίας στον Σύγχρονο Άνθρωπο».

Ακολούθως, συνδέθηκε διαδικτυακά και μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Δρ. Νομικής / Θεολόγος, Διευθυντής του Κέντρου Νεότητος της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Σύγχρονη Τεχνολογία. Πηγή Ευλογίας ή Διακινδύνευσης;»

 

 

Το πρόγραμμα παρακολουθούν κληρικοί και λαϊκά μέλη της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, ανάμεσα στους οποίους είναι και εκπαιδευτικοί της πόλης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι Πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιατρός-Θεολόγος, κ. Στέργιος Κωνσταντίνου, Δικηγόρος, Αρχιμ. Σεβαστιανός Σωμαράκης, Δρ. Κανονικού Δικαίου, κ. Αθανάσιος Κολιοφούτης, Δρ. Θεολογίας, και κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων