04/01/2022 04/01/2022 Ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι της Ηπείρου ανακοινώνουν τις αποφάσεις του να μην πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες τελετές καθαγιασμού των υδάτων σε θάλασσες, λίμνες και ποτάμια, προκειμένου να αποτραπεί η συγκέντρωση κόσμου, σε μια περίοδο που ο κορωνοϊός επελαύνει. Μετά τον Δήμο Αρταίων, που τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι δε θα γίνει η ρίψη του...
04 Ιανουαρίου, 2022 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2022 - 17:37

Γιάννενα: Ακυρώνονται οι τελετές καθαγιασμού των υδάτων

Διαδώστε:
Γιάννενα: Ακυρώνονται οι τελετές καθαγιασμού των υδάτων

Ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι της Ηπείρου ανακοινώνουν τις αποφάσεις του να μην πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες τελετές καθαγιασμού των υδάτων σε θάλασσες, λίμνες και ποτάμια, προκειμένου να αποτραπεί η συγκέντρωση κόσμου, σε μια περίοδο που ο κορωνοϊός επελαύνει.

Μετά τον Δήμο Αρταίων, που τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι δε θα γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Αράχθου από το γεφύρι της Άρτας, σήμερα ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων έκανε γνωστό ότι η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από το Γεφύρι της Πλάκας δε θα πραγματοποιηθούν, ενώ την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί φέτος τα Θεοφάνεια η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προς αποφυγή κάθε συνωστισμού και με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έκανε γνωστή και ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Ούτε στα Γιάννενα θα γίνει η καθιερωμένη τελετή στη λίμνη Παμβώτιδα, όπως προκύπτει από το πρόγραμμα του εορτασμού, που ανακοίνωσε η Μητρόπολη Ιωαννίνων, αν και επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει.

Πηγή: www.agon.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων