17/01/2022 17/01/2022 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου τελέστηκε σήμερα το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του νεομάρτυρα του εξ Ιωαννίνης στον Προσκυνηματικό φερώνυμο και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.   Οι ακολουθίες τελέστηκαν βάσει όλων των προβλεπόμενων μέτρων...
17 Ιανουαρίου, 2022 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2022 - 18:34

Γιάννενα: Εορτή του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα

Διαδώστε:
Γιάννενα: Εορτή του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου τελέστηκε σήμερα το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του νεομάρτυρα του εξ Ιωαννίνης στον Προσκυνηματικό φερώνυμο και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

 

Οι ακολουθίες τελέστηκαν βάσει όλων των προβλεπόμενων μέτρων και δεκάδες πιστοί προσήλθαν με τάξη να προσκυνήσουν αποτμήματα των ιερών λειψάνων του Αγίου και την Ιερά Εικόνα του.

Ο εορτασμός του Αγίου γίνεται για δεύτερη χρονιά χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία, αλλά με πολλές Ακολουθίες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και με τους υγειονομικούς κανόνες που έχει καθιερώσει η Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, προστάτου της πόλεως των Ιωαννίνων, ξεκίνησαν την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, οπότε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης, όπου τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μαξίμου.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μαξίμου.

Φωτογραφίες από την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου

H ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου στα Ιωάννινα έγινε στις 26 Οκτωβρίου του 1971 επί Μητροπολίτου Σεραφείμ του μ.τ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Στον τάφο του αγίου κατήλθε ο τότε Πρωτοσύγκελλος και μ.τ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων μακαριστός Θεόκλητος, ενώ παρέστησαν όλοι οι Μητροπολίτες της Ηπείρου, ο τότε Βοηθός Επίσκοπος Δωδώνης Χρυσόστομος Βούλτσος, μ.τ. Ν.Σμύρνης και ο Υμνογράφος της Μ.τ.Χ. Εκκλησίας, Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Panos Filotheos Filotheou

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων