15/01/2021 15/01/2021 Ακόμα μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας, τα Ιωάννινα, ετοιμάζεται να εορτάσει τον Πολιούχο της, Άγιο Γεώργιος τον εξ Ιωαννίνων, υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων με την πανήγυρη να τελείται κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, σύμφωνα με εγκύκλιο της Μητρόπολης Ιωαννίνων, τις τρεις ημέρες του εορτασμού, από 16 έως 18 Ιανουαρίου, οι πιστοί θα έχουν την...
15 Ιανουαρίου, 2021 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2021 - 11:14

Ιωάννινα: Με SMS και βεβαιώσεις μετακίνησης η εορτή του Πολιούχο

Διαδώστε:
Ιωάννινα: Με SMS και βεβαιώσεις μετακίνησης η εορτή του Πολιούχο

Ακόμα μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας, τα Ιωάννινα, ετοιμάζεται να εορτάσει τον Πολιούχο της, Άγιο Γεώργιος τον εξ Ιωαννίνων, υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων με την πανήγυρη να τελείται κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με εγκύκλιο της Μητρόπολης Ιωαννίνων, τις τρεις ημέρες του εορτασμού, από 16 έως 18 Ιανουαρίου, οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν βάσει υγειονομικών οδηγιών αποτμήματα των ιερών λειψάνων του αγίου μαζί με την ιερά εικόνα του.

Η προσκύνηση των ιερών λειψάνων θα γίνεται από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, σε πέντε ναούς της πόλης : Ναός Αγίου Γεωργίου πλατείας Πάργης, Ναός Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος (Σεπτός Οίκος), Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου, Ναός Αγίου Παϊσίου, Ιερό Παρεκκλήσιο Μητροπολιτικού Ναού επί του τάφου του Νεομάρτυρα.

«Οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων και θα αποχωρούν αμέσως μετά την προσκύνηση για την αποφυγή συνωστισμού. Απαγορεύεται να παραμένουν στους Ιερούς Ναούς ή να συγκεντρώνονται σε ομάδες για υγειονομικούς λόγους» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται για προσκύνηση στους πέντε αυτούς ναούς κατά το εορταστικό τριήμερο, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις μετακίνησής τους, όπως αυτές ισχύουν, δηλαδή αποστολή SMS ή κατοχή εγγράφου για νόμιμη μετακίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων