18/03/2020 18/03/2020 “Θα σταθούμε όρθιοι σε αυτή τη δοκιμασία, στηρίζοντας τους ανθρώπους στην πίστη, εφαρμόζοντας ότι οι επιστήμονες μας λένε για λόγους αγάπης προς τον πλησίον”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος σε εγκύκλιο που εξέδωσε :  Διαβάστε την εγκύκλιο αναλυτικά: Με συνοχή καρδίας στις δύσκολες για όλους μας αυτές στιγμές, επικοινωνούμε μαζί σας,...
18 Μαρτίου, 2020 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2020 - 9:46

Ιωαννίνων Μάξιμος: “Ο Θεός να σταθεί αρωγός”

Διαδώστε:
Ιωαννίνων Μάξιμος: “Ο Θεός να σταθεί αρωγός”

“Θα σταθούμε όρθιοι σε αυτή τη δοκιμασία, στηρίζοντας τους ανθρώπους στην πίστη, εφαρμόζοντας ότι οι επιστήμονες μας λένε για λόγους αγάπης προς τον πλησίον”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος σε εγκύκλιο που εξέδωσε : 

Διαβάστε την εγκύκλιο αναλυτικά:

Με συνοχή καρδίας στις δύσκολες για όλους μας αυτές στιγμές, επικοινωνούμε μαζί σας, ευχόμενοι πρωτίστως ο Θεός να σταθεί αρωγός στην δοκιμασία και να καταπαύσει την μάστιγα, που με τη μορφή πανδημίας έπληξε την πατρίδα μας.

Γνωρίζετε από χθες ότι παρά την Συνοδική Απόφαση περιορισμού των λατρευτικών καθηκόντων μας στους ιερούς ναούς, η Πολιτεία, δια στόματος του κ. Πρωθυπουργού, απεφάσισε την πλήρη αναστολή ΟΛΩΝ των λειτουργικών πράξεων με την συμμετοχή του λαού, έως της 30ης Μαρτίου τρέχοντος έτους.

Οφείλουμε, ως Έλληνες πολίτες, να υπακούσουμε στους νόμους του Κράτους σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, γι’ αυτό και παραγγέλουμε με αγάπη και συναίσθηση ευθύνης τα εξής:

Δεν τελείται καμία ακολουθία έως της 30ης Μαρτίου τρ. έτους με παρουσία κόσμου.

Τυχόν προηγιασμένος Άρτος θα καταλυθεί από τον λειτουργό εντός του ιερού βήματος, άνευ άλλης παρουσίας.

Οποιαδήποτε προγραμματισμένα Μυστήρια αναβάλλονται.

Οι κηδείες θα τελούνται εντός του Ναού σε πολύ οικογενειακό κύκλο.

Τα μνημόσυνα θα τελούνται επί του τάφου με ανάγνωση “τρισαγίου”.

Οι ιερές Μονές της Επαρχίας θα παραμείνουν κλειστές για τους προσκυνητές.

“Προσέχετε ουν εαυτοίς και παντί τω ποίμνιω” (Πραξ. 20-28). Να εντείνουμε την προσευχή μας στον Θεό, ώστε να δείξει έλεος και να καταπαύσει τον εφιάλτη.

Θα σταθούμε όρθιοι σε αυτή τη δοκιμασία, στηρίζοντας τους ανθρώπους στην πίστη, εφαρμόζοντας ότι οι επιστήμονες μας λένε για λόγους αγάπης προς τον πλησίον, ώστε όλοι μαζί, σύντομα, να αναπέμψουμε λατρεία δοξολογίας προς τον τρισάγιο Θεό και με υγεία να επανέλθουμε στους ρυθμούς της ζωής μας, με τον εφιάλτη της πανδημίας να αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο Θεός να σας προστατεύει όλους.

Με πατρική αγάπη, ικέτης υπέρ πάντων 

Ο Μητροπολίτης

Ο Ιωαννίνων Μάξιμος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων