17/12/2020 17/12/2020 Μήνυμα στο λαό της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος και τονίζει ότι “Επιμένουμε στην αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να μην στερηθούμε και πάλι εξαιτίας της σκληροκαρδίας κάποιων το αγαθό να είναι οι Εκκλησίες μας ανοικτές έστω και για ατομική προσευχή”.  Δείτε ολόκληρο το μήνυμά του:  Η περίοδος της ενσκηψάσης...
17 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2020 - 20:11

“Να μην στερηθούμε εξαιτίας της σκληροκαρδίας κάποιων τις Εκκλησίες”

Διαδώστε:
“Να μην στερηθούμε εξαιτίας της σκληροκαρδίας κάποιων τις Εκκλησίες”

Μήνυμα στο λαό της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος και τονίζει ότι “Επιμένουμε στην αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να μην στερηθούμε και πάλι εξαιτίας της σκληροκαρδίας κάποιων το αγαθό να είναι οι Εκκλησίες μας ανοικτές έστω και για ατομική προσευχή”. 

Δείτε ολόκληρο το μήνυμά του: 

Η περίοδος της ενσκηψάσης πανδημίας του κορωνοϊού, μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες για όλους μας καταστάσεις. Με πίστη στο Θεό και υπομονή στη δοκιμασία, θα καταφέρουμε να εξέλθουμε από αυτήν μένοντας ενωμένοι και εκτιμώντας περισσότερο όλα όσα η ανάγκη μας στέρησε. Με την επιβαλλόμενη προσοχή και την τήρηση μέτρων προστασίας από την πανδημία, θα προσευχηθούμε όλοι μαζί ώστε ο Θεός να μας απαλλάξει από αυτήν σύντομα.

Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια των αποφάσεων της Κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας των πολιτών από τον κορωνοϊό που ισχύουν από 15 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου και μετά από απόφαση και τις σχετικές οδηγίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάνουμε γνωστά στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, τα εξής:

Από αύριο 16 Δεκεμβρίου 2020 και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, διάστημα που είναι σε ισχύ οι σχετικές αποφάσεις και οδηγίες, επιτρέπεται στους πιστούς που το επιθυμούν να επισκέπτονται τους Ιερούς Ναούς, μετά όμως από την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας. Οι Ιεροί ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται όμως και πάλι ότι οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θεία Λειτουργία θα συνεχίσουν να τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών. Οι πιστοί που επιθυμούν να βρεθούν για ολιγόλεπτη προσευχή στους Ιερούς Ναούς θα πρέπει να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, δηλαδή την τήρηση αποστάσεων, τη σωστή χρήση μάσκας τη χρήση απολυμαντικών μέσων, τη μη υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων εντός και εκτός των Ιερών Ναών.

Οι Ιερείς και οι υπεύθυνοι εργαζόμενοι των Ιερών Ναών έχουν την υποχρέωση διασφάλισης της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων και οι πιστοί παρακαλούνται για την  ακριβέστατη συμμόρφωσή τους στα μέτρα και στις υποδείξεις του υπεύθυνου προσωπικού των Ιερών Ναών. Επιμένουμε στην αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να μην στερηθούμε και πάλι εξαιτίας της σκληροκαρδίας κάποιων το αγαθό να είναι οι Εκκλησίες μας ανοικτές έστω και για ατομική προσευχή. Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους των Ιερών Ναών ακριβέστατες οδηγίες για το πώς θα γίνει ο εκκλησιασμός των πιστών κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων σε κάθε Ενορία της πόλεως των Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης.

Αγαπητοί αδελφοί.

Πλησιάζουμε την ημέρα εκείνη κατά την οποία άλλαξε η ροή της παγκόσμιας ιστορίας, την ημέρα της Θείας Γεννήσεως του Λυτρωτή μας Κυρίου Ιησού Χριστού.

Εκφράζουμε την Πατρική μας αγάπη προς όλους εσάς και τις οικογένειές σας, ευχόμενοι κάθε ευλογία Θεού, ενώ και από της θέσεως αυτής, οφείλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στο υγειονομικό προσωπικό της πατρίδας μας, ιατρούς, νοσηλευτές, ερευνητές και όσους νυχθημερόν δίνουν μάχες ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές!

Παρακαλούμε, τέλος, για την πιστή τήρηση των ως άνω μέτρων, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα, καθιστώντας την Εκκλησία ως τον κατ’ εξοχήν χώρο όπου τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας ευλαβικά, ιδιαίτερα στη Μητρόπολη μας.

Ἡ χάρις τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ μεθ᾿ ὑμῶν· ἀμήν. (Α΄ Θεσ. 5,28)

Μετ’ ευχών πατρικών,

Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

† Ο Ι Ω Α Ν Ν Ι Ν Ω Ν   Μ Α Ξ Ι Μ Ο Σ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων