21/02/2024 21/02/2024 Με την πανηγυρική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, πραγματοποιήθηκε χθες ο εορτασμός για την Απελευθέρωση της πόλης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Ιωάννινα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 111ης επετείου της απελευθέρωσης...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 13:58

Ο εορτασμός για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων παρουσία του Μητροπολίτη Μάξιμου

Διαδώστε:
Ο εορτασμός για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων παρουσία του Μητροπολίτη Μάξιμου

Με την πανηγυρική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, πραγματοποιήθηκε χθες ο εορτασμός για την Απελευθέρωση της πόλης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Ιωάννινα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 111ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, παρέστη σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Η κυρία Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, στις 21 Φεβρουαρίου 1913, αποτελεί ορόσημο στη μακραίωνη ιστορία μας. Οι επικές μάχες του ελληνικού στρατού για την κατάληψη των οχυρών του Μπιζανίου, η μαζική συμμετοχή εθελοντών, ανδρών και γυναικών, στον αγώνα του ηπειρωτικού μετώπου, μας συγκινούν και μας συνεγείρουν. Τιμάμε όσους πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τον ιερό αυτό σκοπό. Η προσφορά τους στην πατρίδα είναι ανεκτίμητη και αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα για όλους μας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία βρίσκεται από χθες στα Ιωάννινα, παρέστη στα εγκαίνια έκθεσης που έγιναν στην Δημοτική Πινακοθήκη.

Στον προαύλειο χώρο της Ακαδημίας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας. Στη συνέχεια, ευχήθηκε με τα μέλη του χορευτικού του Δήμου και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Νωρίτερα είχε φτάσει ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα, οι βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και άλλοι.

Την πανηγυρική εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Αναστασία Γιογλή.

«Η 21η Φεβρουαρίου για τον καθένα από μας είναι μία ξεχωριστή μέρα. Είναι μία μέρα που έχει γραφεί στην ιστορία της πόλης…. Η ιστορία ανήκει στα άτομα και τους λαούς. Αποτελεί πυλώνα για την επιβίωση της κοινωνίας.. Ο άνθρωπος που δεν ιστορεί δεν παύει να υστερεί..», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Γιογλή.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Καθηγητή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικού Γραμματέα­ του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον ­Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από epiruspost, presidency

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων