24/06/2023 24/06/2023 Με ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νεόδμητου περικαλλούς Ιερού Ναού του Οσίου και Θεοφόρου πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, με την συμμετοχή πλήθους Ιερέων και την παρουσία ευσεβών πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο. Μετά το πέρας του Όρθρου τελέστηκε υπό του...
24 Ιουνίου, 2023 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2023 - 21:17

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη στα Ιωάννινα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάξιμος τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη στα Ιωάννινα

Με ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νεόδμητου περικαλλούς Ιερού Ναού του Οσίου και Θεοφόρου πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, με την συμμετοχή πλήθους Ιερέων και την παρουσία ευσεβών πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Μετά το πέρας του Όρθρου τελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Μαξίμου ο εγκαινιασμός του Ιερού Θυσιαστηρίου και ακολούθως η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός των εγκαινίων και τόνισε ότι ο κάθε άνθρωπος αποτελεί ένα ναό του Αγίου Πνεύματος.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στον αύλειο χώρο του ναού.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων