18/01/2023 18/01/2023 Τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός για τον Άγιο Αθανάσιο, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, στον εορτάζοντα φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό των Ιωαννίνων, στο κέντρο του οποίου δέσποζε η λάρνακα με τα τίμια λείψανα του Πολιούχου των Ιωαννίνων Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο και...
18 Ιανουαρίου, 2023 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2023 - 10:40

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα

Τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός για τον Άγιο Αθανάσιο, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, στον εορτάζοντα φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό των Ιωαννίνων, στο κέντρο του οποίου δέσποζε η λάρνακα με τα τίμια λείψανα του Πολιούχου των Ιωαννίνων Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο και πλειάδα ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στο δεσμό-αλυσίδα της Εκκλησίας, που είναι ο Χριστός και οι Απόστολοι και που αποτελεί την βάση της συνοδικότητας της Εκκλησίας, ενώ εξήρε τα χαρίσματα των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου.

Διαβάστε επίσης: 

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη λιτάνευση του Πολιούχου των Ιωαννίνων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων