13/07/2021 13/07/2021 Με σεμνότητα τελέστηκαν από το Σάββατο 10 Ιουλίου οι ιερές ακολουθίες προς τιμήν του εορτάζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στην περιοχή Κιάφα Ιωαννίνων. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 11 Ιουλίου, τελέστηκε το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού. Μετά το πέρας αυτής τελέστηκε...
13 Ιουλίου, 2021 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2021 - 11:34

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα

Με σεμνότητα τελέστηκαν από το Σάββατο 10 Ιουλίου οι ιερές ακολουθίες προς τιμήν του εορτάζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στην περιοχή Κιάφα Ιωαννίνων.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 11 Ιουλίου, τελέστηκε το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού. Μετά το πέρας αυτής τελέστηκε βραδυνή Θεία Λειτουργία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Τα ισχύοντα για την πανδημία μέτρα επέβαλαν την τέλεση πολλών και συνεχόμενων ακολουθιών (παρακλήσεων, εσπερινών και Θ. Λειτουργιών), ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους αγιόφιλους προσκυνητές να συμμετέχουν τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η συμμετοχή του ευσεβούς και πιστού λαού επιμαρτυρά την μεγάλη αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο ενός ταπεινού μοναχού, τον οποίο δόξασε ο Θεός αναδεικνύοντάς τον ως έναν εκ των λαοφιλέστερων Αγίων της εποχής μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων