21/01/2023 21/01/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Παισίου στα Ιωάννινα,  πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Μαξίμου του Ομολογητού, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου. Τον Θείο Λόγο...
21 Ιανουαρίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 23:31

Τα Ιωάννινα τίμησαν τον Άγιο Μάξιμο

Διαδώστε:
Τα Ιωάννινα τίμησαν τον Άγιο Μάξιμο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Παισίου στα Ιωάννινα,  πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Μαξίμου του Ομολογητού, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο, την δραστηριότητα, το έργο, καθώς και το σθένος και την δύναμη με την οποία ο Άγιος Μάξιμος αντιμετώπισε τις διάφορες αιρέσεις τις εποχής του, με σημαντικότερη αυτή του Μονοθελητισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στα Ιωάννινα, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, καθώς και όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που παρευρέθησαν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τους Ιεροψάλτες, που τόσο χθες όσο και σήμερα λάμπρυναν την εορτή του Αγίου.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, σε κλίμα κατανύξεως και ιεροπρέπειας και με την συμμετοχή κλήρου και λαού της πόλης των Ιωαννίνων, τελέστηκε χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Μαξίμου του Ομολογητού στον νεόδμητο και περικαλλή Ναό του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου, Πόλεως Ιωαννίνων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην βιοτή, στα χαρίσματα και την προσφορά του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, η ζωή του οποίου πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε άνθρωπο. Ευχαρίστησε για την παρουσία του στην εορτή του Αγίου Μαξίμου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, τους πατέρες, τους τοπικούς άρχοντες και τον ευσεβή λαό για την παρουσία τους στην πανήγυρη επί τη μνήμη του οσίου.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο και απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκομένους.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων