21/01/2024 22/01/2024 Προεξάρχοντος του άγοντος σήμερα τα ονομαστήριά του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου τελέσθηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου Ιωαννίνων, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστησαν οι Αρχές της πόλης και, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πολλοί πιστοί. Συνιερούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Γλυφάδας κ. Αντώνιος....
21 Ιανουαρίου, 2024 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2024 - 21:55

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου

Προεξάρχοντος του άγοντος σήμερα τα ονομαστήριά του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου τελέσθηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου Ιωαννίνων, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστησαν οι Αρχές της πόλης και, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πολλοί πιστοί.

Συνιερούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σαβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος με εναργή, θεολογικό και ταυτόχρονα κατανοητό λόγο, αναφέρθηκε στην ερμηνεία που έδωσε ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής στην Κυριακή Προσευχή, εστίασε την ανάπτυξή του στα 8 νοήματα που εξάγονται από αυτήν και στη σημασία τους για την πνευματική ζωή των πιστών και της Εκκλησίας και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους και τους παρακάλεσε να προσεύχονται γι’ αυτόν, τονίζοντας ότι και οι Αρχιερείς χρειάζονται τη δύναμη της προσευχής των πιστών. για να αντιμετωπίσουν σωστά και αποτελεσματικά τα πολλά προβλήματα και τις δύσκολες καταστάσεις που επικρατούν στην κοινωνία, ειδικώτερα σήμερα!

Η παράθεση μικράς δοχής σε παρακείμενη αίθουσα ολοκλήρωσε την λειτουργική εκδήλωση.

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων