28/02/2023 01/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρείου πόλεως Ιωαννίνων πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία ενθυμείται την Εξορία των πρωτοπλάστων εκ του Παραδείσου και τιμά την μνήμη...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 0:31

Θεία Λειτουργία Κυριακής της Τυρινής και Εσπερινός της Συγγνώμης στα Ιωάννινα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία Κυριακής της Τυρινής και Εσπερινός της Συγγνώμης στα Ιωάννινα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρείου πόλεως Ιωαννίνων πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία ενθυμείται την Εξορία των πρωτοπλάστων εκ του Παραδείσου και τιμά την μνήμη των Αγίων Πορφυρίου επισκόπου Γάζης και Φωτεινής της Σαμαρείτιδος,.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εξορία των πρωτοπλάστων καθώς και στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που θα διανύσουμε με εγκράτεια και νηστεία από τα πάθη και τις αμαρτίες μας, ώστε να συσταυρωθούμε με τον Κύριό μας και να γευθούμε την Χαρά της Αναστάσεώς του.

Τέλος, ευχαρίστησε τους Πατέρες, τους Ιεροψάλτες, τους λαικούς συνεργάτες, καθώς και τον φιλόχριστο λαό, που κατέκλυσε τον ιστορικό Ναό της Παναγίας, ευχήθηκε δε σε όλους καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή και καλό πνευματικό Αγώνα.

Το απόγευμα, τελέστηκε με κατάνυξη στον Ιερό Ναό του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παισίου του Αγιορείτου, πόλεως Ιωαννίνων, ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Μαξίμου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην μετάνοια, στην πορεία και τον αγώνα μας την περίοδο αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τα αναλόγια του Ναού κόσμησαν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Καραβιώτης και ο Λαμπαδάριος κ. Ζαρκάδης μαζί με μαθητές της «Κατσαρείου Σχολής».

Τέλος, κλήρος και λαός έλαβαν την συγχώρεση από τον Σεβασμιώτατο και αντάλλαξαν ευχές για την περίοδο της Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων