11/01/2022 11/01/2022 Δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Ιανουαρίου, καθώς και η μεταφορά και υποδοχή της εικόνας στον χώρο του μαρτυρίου του, όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Ιωαννίνων για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της...
11 Ιανουαρίου, 2022 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2022 - 10:01

Χωρίς λιτανεία θα εορτάσουν τα Ιωάννινα τον πολιούχο τους

Διαδώστε:
Χωρίς λιτανεία θα εορτάσουν τα Ιωάννινα τον πολιούχο τους

Δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Ιανουαρίου, καθώς και η μεταφορά και υποδοχή της εικόνας στον χώρο του μαρτυρίου του, όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Ιωαννίνων για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημοσίας υγείας.

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, στις 7 το πρωί θα τελεστούν Όρθρος και αρχιερατική Θεία λειτουργία στον οίκο του Αγίου, ενώ στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Πάργης, στις 7 το πρωί θα τελεστούν Όρθρος και Θεία λειτουργία, στις 4 το απόγευμα ιερά παράκληση και στις 5 το απόγευμα μικρός Εσπερινός. Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Νεομάρτυρες – Η σποριά της Λευτεριάς», συγχοροσταντούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου. Θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ ιερά αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου θα τελεστούν στις 7.30 το πρωί Όρθρος και αρχιερατική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, στις 4 το απόγευμα ιερά παράκληση και στις 5 το απόγευμα μεθέορτος Εσπερινός.

Τέλος, στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων.

«Με θερμές ευχές για κάθε καλό, με την ευλογία του Θεού και τις μεσιτείες του Πολιούχου και Προστάτη μας Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος, ταυτόχρονα όμως και με την θερμή παράκληση να τηρήσουμε αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα κατά τις εορταστικές αυτές ημέρες και να τα τηρούμε πάντοτε», αναφέρει σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Μάξιμος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων