20/12/2021 20/12/2021 Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους υπευθύνους των ιερών ναών προκειμένου να προσέλθουν οι πιστοί θα τελεστούν οι Ιερέας Ακολουθίες την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων στα Ιωάννινα σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Μητροπολίτη κ. Μαξίμου Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και η παραλλαγή Όμικρον έχουν σημάνει συναγερμό προκειμένου να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν...
20 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 9:57

Χριστούγεννα με τηλεφωνική κράτηση στα Ιωάννινα

Διαδώστε:
Χριστούγεννα με τηλεφωνική κράτηση στα Ιωάννινα

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους υπευθύνους των ιερών ναών προκειμένου να προσέλθουν οι πιστοί θα τελεστούν οι Ιερέας Ακολουθίες την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων στα Ιωάννινα σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Μητροπολίτη κ. Μαξίμου

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και η παραλλαγή Όμικρον έχουν σημάνει συναγερμό προκειμένου να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα με την διασπορά του ιού.

Αναφορικά με την τέλεση των ιερών ακολουθιών την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ήδη τονίσει ότι η τήρηση των μέτρων θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα για όλους ντους κληρικούς και το προσωπικό των ναών. Ήδη αρκετές Ιερέας Μητροπόλεις έχουν καταρτήσει το λειτουργικό πρόγραμμα εν όψει των αγίων ημερών της Γεννήσεως του, Κυρίου, κατά τις οποίες επιτρέπεται η συμμετοχή των πιστών με αντιστοιχία ένα (1) άτομο ανά δύο (2) τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους.

Οι Ιερές Μητροπόλεις θέλουν να δώσουν την δυνατότητα εκκλησιασμού σε όσο δυνατόν περισσότερους πιστούς. Μάλιστα η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων για την αποφυγή κάθε αταξίας και παρεξήγησης, παρακαλεί τους πιστούς να προσέλθουν στους ιερούς ναούς που συνήθως εκκλησιάζονται, αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους υπευθύνους των ιερών
ναών, ώστε να εξασφαλίσουν σε ποια ακολουθία μπορούν να συμμετάσχουν. Και σε αυτές τις ιερές ακολουθίες ισχύουν ακριβώς τα ίδια μέτρα, θα ακολουθηθεί η ίδια τάξη και θα εισέλθει στους ιερούς ναούς ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, που πρέπει να προηγηθεί, για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο που απέστειλε ο Μητροπολίτης  Ιωαννίνων κ. Μάξιμος για όλους τους πιστούς που ετοιμάστηκαν να κοινωνήσουν, θα υπάρχει στο τέλος κάθε ακολουθίας Θεία ,οινωνία στα σημεία εξόδου, ώστε να αποφευχθεί κάθε μορφή συνωστισμού. “Παρακαλούνται όλοι οι πιστοί που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθενείας, κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία, αδυναμία η βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή η αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα υγείας, να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μη θέσουν σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό τους ούτε τους συνανθρώπους τους, με σύνεση, πνεύμα υπευθυνότητας αλλά και θυσιαστικής αγάπης, που άλλωστε αποτελεί και την πεμπτουσία της ενανθρώπησης και της επί γης παρουσίας του Θεανθρώπου”, αναφέρει.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συγχαίρει κληρικούς και λαϊκούς, για την υπεύθυνη στάση κατά την περίοδο της πανδημίας και παρακαλεί όλοι “να συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα. sς βοηθήσουμε όλοι ώστε να περάσουμε με κατάνυξη και ασφάλεια το άγιο ∆ωδεκαήμερο”.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων