01/01/2019 01/01/2019 Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν τέσσερις συνολικά Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου Νεότητας, για παιδιά που συμμετέχουν στις Κατηχητικές Συνάξεις όλης της Πιερίας. Η κεντρική εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ»....
01 Ιανουαρίου, 2019 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2019 - 12:27

Σε Χριστουγεννιάτικο πνεύμα τα Κατηχητικά της Ι.Μ. Κίτρους

Διαδώστε:
Σε Χριστουγεννιάτικο πνεύμα τα Κατηχητικά της Ι.Μ. Κίτρους

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν τέσσερις συνολικά Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου Νεότητας, για παιδιά που συμμετέχουν στις Κατηχητικές Συνάξεις όλης της Πιερίας.

Η κεντρική εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».
Στην εκδήλωση τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής έδωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μηνύματα για τα Χριστούγεννα με μουσική, απαγγελίες, θεατρικά δρώμενα και έφεραν τους θεατές κοντά στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ, περνώντας τα αιώνια μηνύματα στη σημερινή εποχή.
Στο τέλος της γιορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος απένειμε τα βραβεία στους νικητές του φετινού Διενοριακού Σκακιστικού Πρωταθλήματος του Γραφείου Νεότητας.
Παρόμοιες εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Λιτόχωρο, στο Αιγίνιο και στον Λόφο Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου η χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λιτοχώρου, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγινίου για τα κατηχητόπουλα της Βόρειας Πιερίας και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λόφου για τα παιδιά των Κατηχητικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πέτρας.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των περιφερειακών αυτών εκδηλώσεων, περιελάμβανε ποιήματα, τραγούδια, παραδοσιακά κάλαντα που παρουσίασαν τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων υπό την καθοδήγηση των κληρικών και των κατηχητών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, σε όλες τις εκδηλώσεις μετέφερε το πνευματικό περιεχόμενο των εορτών και συνεχάρη τους υπευθύνους του Γραφείου Νεότητας και των Κατηχητικών Συνάξεων για τη μεγάλη προσπάθειά τους να αγγίξουν τις ψυχές όλων των παρευρισκομένων και να μεταφέρουν το φως του Σπηλαίου της Βηθλεέμ στον σύγχρονο κόσμο.
Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας και παρότρυνε τα κατηχητόπουλα να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στο Κατηχητικό.
Για ακόμη μια χρονιά, μικροί και μεγάλοι, ακολουθώντας την κατάνυξη των Άγιων Ημερών, ένιωσαν όλοι ξανά παιδιά με καλοσύνη και αγάπη στην καρδιά.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων