08/01/2019 08/01/2019 Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λόφου Πιερίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε και χειροτόνησε διάκονο τον μοναχό Ιωάννη (κατά κόσμο Μιλτιάδη) Ίτσιο, κάτοικο της παραπάνω κοινότητας. Ο νέος διάκονος είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ενώ φοίτησε στις Θεολογικές Ακαδημίας Κιέβου και...
08 Ιανουαρίου, 2019 - 12:35

Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Κίτρους

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Κίτρους

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λόφου Πιερίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε και χειροτόνησε διάκονο τον μοναχό Ιωάννη (κατά κόσμο Μιλτιάδη) Ίτσιο, κάτοικο της παραπάνω κοινότητας. Ο νέος διάκονος είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ενώ φοίτησε στις Θεολογικές Ακαδημίας Κιέβου και Αγίου Νικολάου Μόσχας, στο πλαίσιο διαπανεπιστημιακής συνεργασίας του Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας ErasmusPlus.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ανακοίνωσε επίσημα τον ορισμό του Πρεσβυτέρου Γεωργίου Βέτσου, ως Αρχιερατικού Επιτρόπου Πέτρας, τον οποίο αμέσως μετά χειροθέτησε Οικονόμο και Πνευματικό. Κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης Κίτρους αναφέρθηκε στο κήρυγμα μετανοίας του εορταζομένου Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, το οποίο αποτελεί διαχρονική μαρτυρία και καθήκον κάθε κληρικού. Κάλεσε τον νέο διάκονο να εργαστεί ιεραποστολικά προς την κατεύθυνση εντάξεως των ανθρώπων στο σώμα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν πολλοί κληρικοί, οι τοπικές Αρχές με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και πυκνό εκκλησίασμα. Ο νέος διάκονος θα υπηρετήσει στο Λιτόχωρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων