20/07/2021 20/07/2021 Εντείνεται ο σχεδιασμός των Επετειακών Εκδηλώσεων που προετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους Κατερίνης, Δίου – Ολύμπου καιΠύδνας – Κολινδρού και τη συμμετοχή της Εστίας Πιερίδων Μουσών για το έτος 2021 με αφορμή την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Πιο...
20 Ιουλίου, 2021 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2021 - 20:33

1821: Στην τελική ευθεία για το πανελλήνιο Συνέδριο

Διαδώστε:
1821: Στην τελική ευθεία για το πανελλήνιο Συνέδριο

Εντείνεται ο σχεδιασμός των Επετειακών Εκδηλώσεων που προετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους Κατερίνης, Δίου – Ολύμπου καιΠύδνας – Κολινδρού και τη συμμετοχή της Εστίας Πιερίδων Μουσών για το έτος 2021 με αφορμή την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Πιο συγκεκριμένα σχεδιάζεται η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Ο Ιστορικός ρόλος της Τοπικής Εκκλησίας στον Όλυμπο και στα Πιέρια δια των Επισκοπών Κίτρους, Πλαταμώνος και Πέτρας από το 1821 έως το 2021», κατά το χρονικό διάστημα 3,4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’ και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα διεξαχθεί με την πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου.

Στον Επιστημονικό συντονισμό του Συνεδρίου συνδράμουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο και τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Ανέστη Μανώλα με σκοπό τον συντονισμό των εργασιών για τη διοργάνωση του Συνεδρίου που θα αποτελέσει κάλεσμα για Εθνική ομοψυχία και αναστοχασμό των ιστορικών γεγονότων, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν και με άλλους φορείς.

Ο Πρωτοσύγκελλοςπ. Βαρνάβας Λεοντιάδης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, υπογραμμίζοντας: «Επιβεβαιώσαμε τους μεγάλους δεσμούς που συνδέουν την Ιερά μας Μητρόπολη και με τους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ και Β΄). Υπάρχουν διάφοροι τομείς στους οποίους έχουμε αποδείξει ότι συνεργαζόμαστε άψογα, όπως το έργο της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και δράσεις που συμβάλλουν στην πολιτιστική πρόοδο και την πνευματική ανάπτυξη με πιστότητα και σεβασμό στην Ορθοδοξία και την Ιστορία, όπως το σημαντικό επιστημονικό συνέδριο που προγραμματίζουμε για τον Εορτασμό των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία».

Στόχος της τοπικής Εκκλησίας, όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος είναι η διοργάνωση ενός Συνεδρίου Πανελλήνιας εμβέλειας που θα αναδείξει το πολυδιάστατο της Ελληνικής Επανάστασης, θα προβάλει γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές του Αγώναστον Όλυμπο και στα Πιέριαμε στοιχεία προβολής του πνεύματος και της πλούσιας πολιτισμικής δεξαμενής της Ελλάδος, δύο αιώνες ύστερα από την Επανάσταση του 1821.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Συνέδριο έχει ήδη ενταχθεί στο συνολικό πρόγραμμα των Εορτίων Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων