18/06/2019 18/06/2019 Με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα Του Αποστόλου Παύλου». Περισσότεροι από 250 αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα που διεξάγεται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της διέλευσης του Αποστόλου Παύλου από τη Βόρεια Πιερία. Ο αγώνας, o οποίος  διεξήχθη το απόγευμα του Σάββατου 15 Ιουνίου, διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους,...
18 Ιουνίου, 2019 - 10:41

5ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

Διαδώστε:
5ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

Με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα Του Αποστόλου Παύλου». Περισσότεροι από 250 αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα που διεξάγεται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της διέλευσης του Αποστόλου Παύλου από τη Βόρεια Πιερία.

Ο αγώνας, o οποίος  διεξήχθη το απόγευμα του Σάββατου 15 Ιουνίου, διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων «ΖΕΥΣ», τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Ειδικότερα, άτομα όλων των ηλικιών, άτομα με ειδικές ικανότητες, αθλητές από διαφορετικά σημεία της Ελλάδος ακόμη και από το εξωτερικό βρέθηκαν στην αφετηρία, στο Μνημείο Διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου και διανύοντας μία απόσταση 9.700 μ. τερμάτισαν στην Αρχαία Πύδνα, πλησίον της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο παρουσία του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελου Λαγδάρη και του Πρόεδρου του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», Αλέξανδρου Πούλιου.

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες και τους κατοίκους ανέφερε:

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ. Γεώργιος: «Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός τής Βόρειας Πιερίας»

«Οι απαρχές του Χριστιανισμού στην περιοχή μας είναι από την εποχή του Αποστόλου Παύλου και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό, όπως επίσης είμαστε υπερήφανοι και για το γεγονός ότι οι καρποί του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου ήταν πλούσιοι μέσα στην ιστορία.

Καλωσορίζουμε όλους τούς δρομείς – αθλητές και μη αθλητές- που ήρθαν από διάφορα μέρη τής Ελλάδας. Σας ευχαριστούμε πολύ που κάθε χρόνο με τη συμμετοχή σας κάνετε όλο και μεγαλύτερη αυτή τη διοργάνωση η οποία έχει λαϊκό χαρακτήρα και είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Πιερίας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελο Λαγδάρη, για την ποικιλότροπη υποστήριξη και τον ενθουσιασμό που από την αρχή περιέβαλε την διοργάνωση αυτή, τους συνεργάτες του στον Δήμο, όλους τους τοπικούς φορείς της Μεθώνης και του Μακρυγιάλου καθώς επίσης και τον τηλεοπτικό εκκλησιαστικό σταθμό «4Ε» που καλύπτει τη διοργάνωση.

Καλώς ήρθατε και καλή επιτυχία».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων