31/08/2023 31/08/2023 Με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ος Δρόμος Αλληλεγγύης Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης. 600 Δρομείς έτρεξαν τα 5.000μ. στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης, στροφή στην άθληση και δύναμης. Οι αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα που διεξάγεται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό κάθε χρόνο, για την ενίσχυση ιδρυμάτων ή φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε ανάγκη....
31 Αυγούστου, 2023 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2023 - 18:02

8ος Αγώνας Δρόμου Αλληλεγγύης Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης

Διαδώστε:
8ος Αγώνας Δρόμου Αλληλεγγύης Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης

Με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ος Δρόμος Αλληλεγγύης Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης. 600 Δρομείς έτρεξαν τα 5.000μ. στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης, στροφή στην άθληση και δύναμης.

Οι αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα που διεξάγεται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό κάθε χρόνο, για την ενίσχυση ιδρυμάτων ή φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Ειδικότερα, άτομα όλων των ηλικιών, άτομα με ειδικές ικανότητες, αθλητές από διαφορετικά σημεία της Ελλάδος και του εξωτερικού έτρεξαν ή περπάτησαν 5 χιλιόμετρα στους συνοικιακούς δρόμους του Σιδ. Σταθμού. Αξίζει να σημειωθεί ο τερματισμός του κ. Νικηφόρου Τσανακτσίδη σε ηλικία 80 ετών.
Ο αγώνας, o οποίος διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2023 διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη». Η διοργάνωση τελούσε από την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.
Τα έσοδα από την αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση θα αποδοθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών ο οποίος από την αρχή του έτους έχει νέα έδρα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 16 στην Κατερίνη.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ανέφερε: «Είναι μια γιορτή αθλητισμού, μαζικής συμμετοχής και συμπαράστασης σε κάθε συνάνθρωπό μας που δίνει την δική του μάχη με την ασθένεια. Θερμά συγχαρητηρια σε όλους».
Η εκκίνηση δόθηκε από τον π. Κυριάκο Κοκελίδη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος πριν την έναρξη του αγώνα απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό συγχαίροντας όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους εθελοντές.
Τον αγώνα τίμησε με την συμμετοχή του ο Βουλευτής Ν. Πιερίας κ. Ξενοφώντας Μπαραλιάκος ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την τοπική εκκλησία για τις δράσεις της αναφέροντας χαρακτηριστικά: «η σημερινή μαζική συμμετοχή μας δίνει ελπίδα και δύναμη για την συνέχεια, θερμά συγχαρητηρια στους διοργανωτές».
Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη» ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο για τη διαχρονική στήριξή του στο Σύλλογο όπως και η Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» Ράνια Σαλαμάντη.

Εκδήλωση – θεσμός για την περιοχή

Κύρια συστατικά της επιτυχίας του αγώνα ήταν η συνδρομή των δεκάδων εθελοντών, η ένθερμη υποδοχή των κατοίκων που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες ενθάρρυναν τους δρομείς να συνεχίσουν και να τερματίσουν. Από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού δεν έλειψαν οι μουσικοί σταθμοί, το θερμό χειροκρότημα και οι επευφημίες σε όλη τη διαδρομή.
Για την ιστορία οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες γενικής κατάταξης, αναδείχθηκαν:
Άνδρες
Συμεών Συμεωνίδης , από τον «ΖΕΥΣ» Πιερίας, με χρόνο 18:05
Μεσοχωρίτης Θάνος, Ανεξάρτητος, με χρόνο 18:06
Κασηλούρης Παναγιώτης, Ανεξάρτητος, με χρόνο 18.53.
Γυναίκες
Σουλιώτου Αλεξάνδρα από τον «ΖΕΥΣ» Πιερίας, με χρόνο 24:08
Δασιοπούλου Μαρία- Ζωή, Ανεξάρτητη με χρόνο 26:14
Περόνη Ελένη, Adidas Runners Athens, με χρόνο 27.13.
Τις απονομές έκαναν ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος όπως και οι Πρόεδροι των Συλλόγων που συνδιοργάνωσαν τον αγώνα.
Ευχαριστίες
Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους:
Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας και ειδικότερα το τμήμα Τροχαίας Κατερίνης
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Κατερίνης)
Την Λέσχη Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πιερίας
Την Ποδηλατική Απόδραση Ν. Πιερίας
Το ΑΛΦΑ Νεφρολογικό Κέντρο Κατερίνης για την διάθεση του ασθενοφόρου.
Τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και ιδιαίτερα τον γιατρό του αγώνα χειρούργο ορθοπαιδικό Δημήτρη Παγωνίδη.
Τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδ. Σταθμού.
Τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τις κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου
Τον κ. Χρήστο Κετσετζή και όλη την ομάδα που συνέβαλε στην έκδοση αποτελεσμάτων.
Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης για την έκδοση αδείας
Την Μηχανικό Περιβαντολόγο κ. Μαρία Τσιόκα για την τεχνική μελέτη του αγώνα.
Για την ηχητική κάλυψη του αγώνα τον κ. Μπάμπη Κοκκινίδη
Τους μουσικούς που έπαιξαν μουσική στους σταθμούς του αγώνα καθώς και όλους τους εθελοντές που επικουρικά στήριξαν το έργο της αστυνομίας για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Τέλος ευχαριστίες απευθύνονται στο Αστικό Κτελ Κατερίνης, τους επαγγελματίες οδηγούς και όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής για την κατανόησή κατά την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων..
Ευχαριστίες προς τους Χορηγούς
Τέλος οι διοργανωτές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς όλους τους χορηγούς και ειδικότερα τους :
«Νερό Διός» Μεντεκίδης Α.Ε. cava Γκοτζαμανίδη, cava ποτών Μαρίας Ιωακειμίδου, Εταιρεία παιδικών ενδυμάτων Ιωάννη Ντούμου Caramel – Kids,
Μπαρδάκης Ξηροί Καρποί – Από Καρδιάς, Μανωλακούδης Α.Ε, χειροποίητες πίτες και ψωμάκια. «ΤΡΥΦΩΝ». Όλους τους ανώνυμους χορηγούς για τις εισφορές τους.
 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων