09/11/2023 09/11/2023 Συνάντηση εργασίας στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (logistics) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, μεταξύ εκπροσώπων της Ιεράς Μητροπόλεως κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Πρόεδρου και Καθηγητών του Τμήματος. Εκεί ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 14:11

Ακαδημαϊκή συνεργασία για την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους με το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Διαδώστε:
Ακαδημαϊκή συνεργασία για την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους με το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Συνάντηση εργασίας στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (logistics) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, μεταξύ εκπροσώπων της Ιεράς Μητροπόλεως κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Πρόεδρου και Καθηγητών του Τμήματος.

Εκεί ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Δημήτρη Αηδόνη και τους Καθηγητές κ.κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου, Δημήτρη Φωλίνα και Χάρη Αχίλλα.

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Τμήματος ανακοινώθηκε η υλοποίηση μιας νέας καινοτόμας δράσης για τη διασύνδεση μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας και της τοπικής Εκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα προγραμματίζεται η διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης στους Ενοριακούς Ναούς του Δήμου Κατερίνης από το Τμήμα με τη συμβολή και των φοιτητών του με αντικείμενο την αποτύπωση των απόψεων αλλά και της μέχρι σήμερα γνώσης και πληροφόρησης της κοινής γνώμης για το πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η έρευνα αυτή θα αναπτυχθεί σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα και σε όλους τους τομείς που μπορεί η επιστημονική γνώση και η έρευνα να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και υποστήριξη των δομών της τοπικής Εκκλησίας με σημαντικό όφελος για τον ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως και τους Πιεριείς σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος μετέφερε τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου για την υπάρχουσα αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με το Πανεπιστημιακό Τμήμα όπως ο υποστηρικτικός ρόλος του Τμήματος προς τις φιλανθρωπικές δομές της τοπικής Εκκλησίας και ιδιαίτερα προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης», το πρόγραμμα διαμονής και σίτισης άπορων φοιτητών στον Εκκλησιαστικό Ξενώνα Σβορώνου καθώς και ο από κοινού σχεδιασμός και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά κοινοτικά προγράμματα στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος ανέφερε χαρακτηριστικά: «η έρευνα αυτή, που θα διεξαχθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου, θα συμβάλλει ουσιαστικά στο πολυσχιδές έργο της τοπικής Εκκλησίας προς όφελος του χριστεπώνυμου πληρώματος της Πιερίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Δημήτρης Αηδόνης δήλωσε: «Υλοποιούμε άλλη μια ερευνητική δράση σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα έρευνα με χρήση ερωτηματολογίων για την αντίληψη των πιστών σχετικά με λατρευτικά θέματα, το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, κλπ. Σημαντικό για εμάς στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ΔΙΠΑΕ είναι η ενεργή συμμετοχή των φοιτητών μας στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως και του ευρύτερου κοινού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων