02/12/2022 02/12/2022 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η τελετή απονομής των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:02

Απονομή βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Διαδώστε:
Απονομή βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η τελετή απονομής των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας.

Τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Όλα τα έργα αξιολογήθηκαν από Ειδική Κριτική Επιτροπή και δόθηκαν τρία βραβεία. Η επιτροπή αποτελούνταν από τον Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Γκόλια, υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, την εκπαιδευτικό και υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Μαργαρίτα Αμανατίδου και τον καταξιωμένο ζωγράφο κ. Θανάση Καραμήτα.

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Μαρία-Όλγα Τζιτζιλή, το δεύτερο ο μαθητής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Βασίλης Χαριτάκης και το τρίτο οι μαθητές του τμήματος Γ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής.

Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου κ. Χρήστος Τσινίκος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης κα Παρθένα Μακρίδου-Παρτσαλίδου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Κουκοδήμου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γεώργιος Μακρής, εκπρόσωποι βουλευτών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κ. Αναστάσιος Μπογιατζής, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη σύντομη, γεμάτη σοφία, γνώση και μεστότητα ομιλία του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Νίκου Ναχόπουλου για τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε η Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Προλογίζοντας η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Παρθένα Τριανταφυλλίδου έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους/τις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία» εξαίροντας τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών. Επεσήμανε τη σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων τονίζοντας τη σημασία της

  • συμμετοχής μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και όλης της σχολικής
  • κοινότητας, δεσμευόμενη ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες
  • δράσεις & πρωτοβουλίες προτρέποντας τους/τις εκπαιδευτικούς και
  • μαθητές/τριες να συμμετέχουν.Τέλος ευχαρίστησε τον εκπαιδευτικό και τους/τις μαθητές/τριες της χορωδίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, που με τις υπέροχες μελωδικές φωνές τους πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Τριανταφυλλίδου για την αγαστή συνεργασία στην άρτια διοργάνωση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό τα παιδιά ξεδίπλωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και με τα έργα τους ανέδειξαν στιγμές και μορφές του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Θερμά συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων