27/05/2024 27/05/2024 Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε την Κυριακή 26 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέας Εφέσου Πιερίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Το Συλλείτουργο έλαβε χώρα στο πλαίσιο επετειακών εκδηλώσεων, που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,...
27 Μαΐου, 2024 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2024 - 9:11

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε την Κυριακή 26 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέας Εφέσου Πιερίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Το Συλλείτουργο έλαβε χώρα στο πλαίσιο επετειακών εκδηλώσεων, που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης. Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος ευσεβών πιστών από την Νέα Έφεσο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συλλογισθούν και να εμβαθύνουν στα γεγονότα, να διδαχθούν αλλά και να θυμηθούν τους πρόσφυγες προγόνους τους, θύματα σκληρών διωγμών και απομάκρυνσης από τις πατρογονικές εστίες τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, τις τοπικές αρχές και όσους παρέστησαν, μεταφέροντας τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Πατριαρχικό Εκπρόσωπο και τον παρακάλεσε να μεταφέρει στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη τον βαθύ σεβασμό όλων των κατοίκων της Νέας Εφέσου.

Εκ μέρους των κατοίκων, τον Πατριαρχικό Εκπρόσωπο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριος Κατιρτζής, ο οποίος του πρόσφερε και αναμνηστικό δώρο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων