09/10/2023 09/10/2023 Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Ποιμενάρχης των εν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία Αραβοφώνων Ορθοδόξων, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. Συλλειτούργησαν ακόμη ο Αρχιμ. π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, Πρωτοσύγκελλος και Προϊστάμενος...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 9:33

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Κατερίνη

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Ποιμενάρχης των εν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία Αραβοφώνων Ορθοδόξων, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Συλλειτούργησαν ακόμη ο Αρχιμ. π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, Πρωτοσύγκελλος και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού, ο Αρχιμ. π. Παύλος Ντούρος, Ιεροκήρυκας, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο, και ο Διάκονος π. Χριστοφόρος Χάπρων.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα, κάνοντας αναφορά στη μακρά γνωριμία και φιλία τους, η οποία ανάγεται στην εποχή που και οι δύο υπηρετούσαν ως Αρχιμανδρίτες στη Βέροια.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είχε λάβει μέρος στην εις Επίσκοπο χειροτονία του Σεβασμιωτάτου κ. Βασιλείου, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Μπάλαμαντ (Balamand) Λιβάνου στις 19-11-2017.

Αναφορά στα μαρτύρια των Ορθοδόξων αδελφών μας

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος έκανε, επίσης, αναφορά στα μαρτύρια, τους εκτοπισμούς και τη μετανάστευση χιλιάδων Ορθόδοξων αδελφών μας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους στη Συρία και τον Λίβανο και να μεταναστεύσουν σε ασφαλέστερες χώρες, όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, όπου διακονεί ο Μητροπολίτης Βασίλειος.

Αντιφωνώντας σε άπταιστα ελληνικά, ο Σεβασμιώτατος κ. Βασίλειος ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και την αδελφική αγάπη των Πιεριέων, καθώς και για τις προσευχές τους υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου και ευσταθείας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών.

Ο ίδιος διένειμε το αντίδωρο στο πυκνό εκκλησίασμα, γενόμενος δέκτης του σεβασμού και των ευχών των εκκλησιαζομένων, οι οποίοι εκδήλωσαν τη χαρά τους για την παρουσία του Σύριου Ιεράρχη και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε με την ευκαιρία αυτή.

Τέλος, αμφότεροι οι Αρχιερείς μετέβησαν στο Επισκοπείο Κατερίνης, προκειμένου ο φιλοξενούμενος Αρχιερέας κ. Βασίλειος να λάβει την ευχή του ασθενούντος Μητροπολίτου Γέροντος κ. Αγαθονίκου, τον οποίο είχε γνωρίσει και διακονήσει ως Διάκονος κατά την εποχή που ο ίδιος σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη και επισκεπτόταν τακτικά την Πιερία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων