21/08/2019 21/08/2019 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 14 Αυγούστου το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, από όλο το Νομό Πιερίας στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ρητίνης. Φέτος πραγματοποιήθηκαν οκτώ περίοδοι φιλοξενίας με μαθητές από Δ’ Δημοτικού έως και Γ΄ Λυκείου. Πεντακόσια και πλέον παιδιά φιλοξενήθηκαν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, αποκομίζοντας πλούσιες πνευματικές εμπειρίες. Τα...
21 Αυγούστου, 2019 - 15:47

Αυλαία για το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών της Ι.Μ. Κίτρους

Διαδώστε:
Αυλαία για το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών της Ι.Μ. Κίτρους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 14 Αυγούστου το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, από όλο το Νομό Πιερίας στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ρητίνης.
Φέτος πραγματοποιήθηκαν οκτώ περίοδοι φιλοξενίας με μαθητές από Δ’ Δημοτικού έως και Γ΄ Λυκείου.

Πεντακόσια και πλέον παιδιά φιλοξενήθηκαν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, αποκομίζοντας πλούσιες πνευματικές εμπειρίες.

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους γεύθηκαν τη χαρά της ομαδικής ζωής, έμαθαν να ζουν μαζί, ψυχαγωγήθηκαν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό, προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε σύγχρονα θέματα, εκπαιδεύθηκαν μέσα από πρωτότυπες ομαδικές δραστηριότητες και οικολογικές πρωτοβουλίες. Κυρίως όμως μαθήτευσαν στην τέχνη της αληθινής χριστιανικής επικοινωνίας μέσα στα πλαίσια της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με τις τακτικές επισκέψεις του, τις συμβουλές του και, γενικά, την ανύστακτη ποιμαντική φροντίδα του, ενίσχυσε για ακόμη μια χρονιά το πνευματικό, ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό πρόγραμμα φιλοξενίας, οι καρποί του οποίου δεν θα αργήσουν να φανούν στη ζωή των παιδιών και των νέων.

Με τη λήξη του φετινού προγράμματος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος συγχαίρει όλα τα στελέχη και τους συνεργάτες για την επιτυχή λειτουργία των φετινών δομών της δωρεάν φιλοξενίας, τα παιδιά που συμμετείχαν σε όλες τις περιόδους και συνεργάστηκαν αρμονικά, καθώς και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην  Εκκλησία.

Παράλληλα ευχαριστεί τους τοπικούς φορείς και τους εθελοντές που στήριξαν και το φετινό καλοκαίρι τις δομές φιλοξενίας και συμπαραστέκονται στο σπουδαίο αυτό κοινωνικό έργο, που καθώς έχει ως αποδέκτες παιδιά και νέους, αποτελεί επένδυση για το μέλλον του τόπου.

Πρόσωπα χαμογελαστά και φωνές χαρούμενες, αλλά και καρδιές σφραγισμένες ανεξίτηλα με πανέμορφες αναμνήσεις άφησε πίσω της η θερινή φιλοξενία παιδιών και νέων στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων