22/12/2022 23/12/2022 Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 η Έκθεση Κειμηλίων από τις Συλλογές της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και των τοπικών συλλόγων Μικρασιατών με τίτλο «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία – 100 Χρόνια μετά». Την έκθεση διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Πολιτισμού...
22 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2022 - 4:52

Aυλαία στην έκθεση κειμηλίων «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία – 100 Χρόνια μετά» στη Κατερίνη

Διαδώστε:
Aυλαία στην έκθεση κειμηλίων «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία – 100 Χρόνια μετά» στη Κατερίνη

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 η Έκθεση Κειμηλίων από τις Συλλογές της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και των τοπικών συλλόγων Μικρασιατών με τίτλο «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία – 100 Χρόνια μετά».

Την έκθεση διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου, η Εστία Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος», στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2022».

 

Την επιμέλεια της έκθεσης, που φιλοξενήθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, είχε η Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας κα Αθηνά Τσιγκαροπούλου.

Από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, πολλοί Πιεριείς αλλά και επισκέπτες του νομού θαύμασαν τα κειμήλια, τις ενδυμασίες, το σπάνιο αρχειακό υλικό και τα τεκμήρια που ανέδειξαν το πολιτιστικό μεγαλείο του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Εκατοντάδες μαθητές από τα σχολεία της Πιερίας ήρθαν σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά του Προσφυγικού Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κουκοδήμο, την Εστία Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος», όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στη διοργάνωση, τα ΜΜΕ της Πιερίας που πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός, καθώς και όλους τους επισκέπτες που αγκάλιασαν την ιδιαίτερη αυτή εικαστική έκθεση.

 

Με τη λήξη της έκθεσης ολοκληρώθηκε και ο κύκλος των φετινών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τον εορτασμό της επετείου μνήμης για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων