14/03/2024 14/03/2024 Τα Προσκυνήματα της Πιερίας ανέδειξαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), στο πλαίσιο της δράσης φιλοξενίας δημοσιογράφων (ταξίδι εξοικείωσης, «fam trip») από κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πανελλήνιας εμβέλειας, που υλοποιήθηκε από τον ΠΟΤΑΠ, το τριήμερο 8-9-10 Μαρτίου. Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει...
14 Μαρτίου, 2024 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 9:30

Δράση προβολής των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και τον ΠΟΤΑΠ

Διαδώστε:
Δράση προβολής των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και τον ΠΟΤΑΠ

Τα Προσκυνήματα της Πιερίας ανέδειξαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), στο πλαίσιο της δράσης φιλοξενίας δημοσιογράφων (ταξίδι εξοικείωσης, «fam trip») από κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πανελλήνιας εμβέλειας, που υλοποιήθηκε από τον ΠΟΤΑΠ, το τριήμερο 8-9-10 Μαρτίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει ενεργά στον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), έχοντας μάλιστα και δύο εκπροσώπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Σε αγαστή συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους τρεις Δήμους του νομού και όλους τους εμπλεκόμενους τουριστικούς φορείς διαδραματίζει σημαντικά βήματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, πάνω στην προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία, στην προβολή και την προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των ιερών της μνημείων, προσκυνημάτων και κειμηλίων.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, επισκέψεις σε θρησκευτικά μνημεία όπως η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, οι Ιεροί Ναοί Αγίας Παρασκευής και Αγίου Γεωργίου στον Κολινδρό, το Μνημείο Διέλευσης του Αποστόλου Παύλου στην Μεθώνη, η αρχαία Πύδνα, λιμάνι απόπλου του Αποστόλου Παύλου κατά την Β’ Ιεραποστολική του περιοδεία. κ.ά.

Τους δημοσιογράφους τουριστικού ρεπορτάζ καλωσόρισε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στο Λιτόχωρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον Πρόεδρο του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργο Καραλή για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο πολυσχιδές έργο της τοπικής Εκκλησίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «H συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους γεγονότα προβολής δίνει προστιθέμενη αξία στην Πιερία από τουριστικής πλευράς αλλά και από πλευράς ιστορίας και θρησκευτικής πίστης. Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις με θρησκευτική νοηματοδότηση και περιεχόμενο, μπορούν να αποτελέσουν μια πλούσια εμπειρία για τους δυνητικούς επισκέπτες, που ικανοποιούν πνευματικές ανάγκες, αλλά και γενικότερα μορφωτικές, καθώς υποχρεωτικά διασυνδέονται με την ιστορία του τόπου μας, την αρχαιολογία, τις τέχνες, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων