05/04/2022 05/04/2022 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, η τοπική Εκκλησία σε συνεργασία με την Εστία Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Μικρασιατών ν. Πιερίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν εικαστική έκθεση με ανεκτίμητα εκθέματα, επιλεγμένα εκκλησιαστικά κειμήλια,...
05 Απριλίου, 2022 - 15:34

Εικαστική Έκθεση στη Μητρόπολη Κίτρους για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Διαδώστε:
Εικαστική Έκθεση στη Μητρόπολη Κίτρους για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, η τοπική Εκκλησία σε συνεργασία με την Εστία Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Μικρασιατών ν. Πιερίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν εικαστική έκθεση με ανεκτίμητα εκθέματα, επιλεγμένα εκκλησιαστικά κειμήλια, ζωντανά κομμάτια της πλουσιότατης ιστορίας αλλά και της λαογραφίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Στο πλαίσιο αυτό έλαβε χώρα το Σάββατο 2 Απριλίου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κ. Αναστάσιο Μπογιατζή, την Πρόεδρο και τον επίτιμο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου κα Δέσποινα Αβρουδιάδου και κ. Ιωάννη Δημητριάδη αντίστοιχα.

Σκοπός της σημαντικής αυτής έκθεσης θα είναι η προώθηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, Παράλληλα θα προάγει τον πολιτισμό και θα συμβάλλει ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νομού Πιερίας να έρθουν σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά του Προσφυγικού Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο εκκλησιαστικό μουσείο του Επισκοπείου Κατερίνης τον Νοέμβριο του 2022 και θα συνδυάζει την έκθεση των κειμηλίων που υπάρχουν στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως, της Εστίας Νέας Σμύρνης και των Συλλόγων Μικρασιατών μαζί με εκπαιδευτικό υλικό και με τη χρήση ψηφιακών μέσων.

Με αφορμή τη δράση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ιερά μας Μητρόπολη τιμά τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με ένα πλούσιο καλεντάρι μνήμης και γνώσης. Ξεκινήσαμε τις εκδηλώσεις μας με τον μαθητικό διαγωνισμό και συνεχίζουμε με την ιδιαίτερα σημαντική αυτή έκθεση με σκοπό να τιμήσουμε τα ματωμένα χώματα της Μικράς Ασίας και πάντα με κεντρικούς άξονες τα οράματα, τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για το μείζον αυτό γεγονός της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας θα συνεχιστούν σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων