06/02/2024 06/02/2024 Στο πλαίσιο των δυναμικών πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προς τις Αρχές και τους πολίτες της Πιερίας για το προωθούμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η Ενορία Αγίου Παντελεήμονος Κορινού διοργάνωσε εορταστική και ενημερωτική εκδήλωση με επίκεντρο τη Γιορτή της Μητέρας και της Οικογένειας που τιμάται από την Εκκλησία...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:12

Εκδήλωση της Μητροπόλεως Κίτρους για τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας ως απάντηση κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Διαδώστε:
Εκδήλωση της Μητροπόλεως Κίτρους για τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας ως απάντηση κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Στο πλαίσιο των δυναμικών πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προς τις Αρχές και τους πολίτες της Πιερίας για το προωθούμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η Ενορία Αγίου Παντελεήμονος Κορινού διοργάνωσε εορταστική και ενημερωτική εκδήλωση με επίκεντρο τη Γιορτή της Μητέρας και της Οικογένειας που τιμάται από την Εκκλησία στις 2 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Κορινού έλαβε χώρα εόρτια εκδήλωση.

Η εκδήλωση άρχισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια, θεατρικά σκετς, απαγγελίες ποιημάτων που επιμελήθηκαν τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων Κορινού και Χράνης με πολύ αγάπη και μεράκι.

Κεντρικό θέμα όλων ήταν ο ιερός θεσμός της Οικογένειας και το πολυαγαπημένο πρόσωπο της μητέρας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ο οποίος παρέθεσε συνοπτικά τη θέση της Εκκλησίας και εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, στη βάση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος «Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή χωρίς μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των γονέων. Η συμβίωση ατόμων του ίδιου φύλου προξενεί στέρηση του ενός γονέα αλλά και σύγχυση των ρόλων των γονέων. Επιπλέον, τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν επίσης το προσωπικό βίωμα της παρουσίας του άλλου φύλου. Τελικά, θα είναι τα θύματα ενός αφύσικου μηχανισμού τεκνοθεσιών. Η νομοθέτηση αυτή συγκρούεται τόσο με τη χριστιανική ανθρωπολογία, όσο και με το καθήκον της κοινωνίας να εξασφαλίζει στα παιδιά ευημερία και σωστή ανατροφή, αλλά και με το δικαίωμα των παιδιών να έχουν πατρική και μητρική παρουσία και φροντίδα».

Η συμμετοχή των πιστών ήταν πολύ μεγάλη, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ο επίλογος της εκδήλωσης, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος τίμησε τις πολύτεκνες μητέρες της Ενορίας που έχουν τουλάχιστον ένα παιδί σε μία από τις δύο βαθμίδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων