26/01/2023 26/01/2023 Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 το Πρότυπο ΕΠΑΛ Κατερίνης πραγματοποίησε μια μονοήμερη εκδρομή στη Βέροια για τους μαθητές της Α’ Λυκείου με τη συνοδεία του  Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.Γεωργίου. Η μονοήμερη επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη της Βέροιας με το μεγάλο αριθμό βυζαντινών και μετα-βυζαντινών ναών που της χάρισαν το προσωνύμιο «Μικρή Ιερουσαλήμ» ήταν...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 18:15

Εξόρμηση με τους μαθητές του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κατερίνης… στη «Μικρή Ιερουσαλήμ»!

Διαδώστε:
Εξόρμηση με τους μαθητές του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κατερίνης… στη «Μικρή Ιερουσαλήμ»!

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 το Πρότυπο ΕΠΑΛ Κατερίνης πραγματοποίησε μια μονοήμερη εκδρομή στη Βέροια για τους μαθητές της Α’ Λυκείου με τη συνοδεία του  Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.Γεωργίου.

Η μονοήμερη επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη της Βέροιας με το μεγάλο αριθμό βυζαντινών και μετα-βυζαντινών ναών που της χάρισαν το προσωνύμιο «Μικρή Ιερουσαλήμ» ήταν ένα δώρο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα Γεωργίου. Ο ιεράρχης ξέκλεψε λίγο χρόνο από το πλούσιο εκκλησιαστικό και πνευματικό του έργο και ως οικοδεσπότης υποδέχτηκε τους μαθητές του Πρότυπου ΕΠΑΛ στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά και στη συνέχεια τους ξενάγησε στο «Κειμηλιαρχείο- μουσείο» που βρίσκεται εντός της Ιεράς Μονής.

Στο «Κειμηλιαρχείο – μουσείο» οι μαθητές είδαν από κοντά εικόνες, μεταλλικά αντικείμενα όπως ιερά σκεύη, πολυέλαιους από τα παλιά χρόνια και άλλα διάφορα χρηστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην διάρκεια της θείας λατρείας, κεντήματα όπως επιτάφιοι, μητροπολιτικές φορεσιές, ακόμη και αντιμήνσια φτιαγμένα με μεταξοτυπία ή ξυλοτυπία.

Ολοκληρώνοντας την ξενάγηση οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν με το ομοίωμα ενός μικρού παρεκκλησίου κατά τα παλαιά βυζαντινά και μεταβυζαντινά της πόλης. Στο παρεκκλήσι αυτό υπάρχουν και αποτοιχισμένες τοιχογραφίες από παλαιά παρεκκλήσια της δεκαετίας του ΄50 και του ΄60 καθώς επίσης έχει δημιουργηθεί ένα Ιερό Βήμα με την κόγχη, την Πλατυτέρα, μαρμάρινη Αγία Τράπεζα, κομμάτια τέμπλου, παλαιά ψαλτήρια κ.α. . Στο τέλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος παρέθεσε γεύμα στους συνοδούς καθηγητές και τους μαθητές, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το σεβαστό Ποιμενάρχη και να τον ευχαριστήσουν για την γενναιοδωρία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων