13/02/2023 13/02/2023 Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου εορτάστηκε στον Κολινδρό η 145η επέτειος της Επανάστασης, την οποία κήρυξε ο Επίσκοπος Κίτρους Νικόλαος Λούσης, το εγκόλπιο του οποίου σώζεται στο Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως με εγχάρακτη επιγραφή του 1878. Το πρωί ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, ενώ στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ....
13 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2023 - 13:58

Εορτασμός Επετείου της Επανάστασης του Κολινδρού

Διαδώστε:
Εορτασμός Επετείου της Επανάστασης του Κολινδρού

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου εορτάστηκε στον Κολινδρό η 145η επέτειος της Επανάστασης, την οποία κήρυξε ο Επίσκοπος Κίτρους Νικόλαος Λούσης, το εγκόλπιο του οποίου σώζεται στο Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως με εγχάρακτη επιγραφή του 1878.

Το πρωί ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, ενώ στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία, στην οποία προσήλθαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Αρχές της πόλεως και του Νομού, αντιπροσωπείες καθηγητών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εμπνευσμένα ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. κ. Αχιλλέας Παπουτσής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων