25/11/2022 25/11/2022 Μετά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, μπροστά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε εορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και φωταγώγηση του φυσικού κέδρου και της φάτνης που βρίσκεται στην αυλή του Μεγάρου. Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, συμμετείχαν τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς...
25 Νοεμβρίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 20:18

Εορταστική ατμόσφαιρα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου

Διαδώστε:
Εορταστική ατμόσφαιρα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου

Μετά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, μπροστά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε εορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και φωταγώγηση του φυσικού κέδρου και της φάτνης που βρίσκεται στην αυλή του Μεγάρου.

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, συμμετείχαν τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στελέχη του Κατηχητικού Έργου, μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους από τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μανούση, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Αποστολού και εορταστικές, κλασικές και σύγχρονες μελωδίες, από την Ορχήστρα Νέων Δίου και τον καταξιωμένο μαέστρο Νίκο Πατρή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι Αρχιερείς που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της μνήμης της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης καθώς και εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών.

Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την έναρξη της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους συγκεντρωθέντες για την παρουσία τους.

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, τόσο για την εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης αλλά και για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι το πραγματικό και διαρκές όφελος των εορτών για τους πιστούς δεν περιορίζεται σε τύπους αλλά αγγίζει στις καρδιές των ανθρώπων.

 

  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων