05/02/2024 05/02/2024 Μεγάλη εορταστική και ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου 2024. Αφορμή διοργάνωσης της εκδήλωσης υπήρξαν αφενός μεν η Ορθόδοξη εορτή της μητέρας (2 Φεβρουαρίου – Εορτή της Υπαπαντής), αφετέρου δε το προωθούμενο αντιχριστιανικό, αντεθνικό και αντικοινωνικό νομοσχέδιο θεσμοθέτησης «πολιτικού γάμου» των ομοφυλοφίλων ζευγαριών. Η εκδήλωση είχε...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2024 - 20:14

Εορταστική εκδήλωση στην Κατερίνη με μηνύματα για την αξία της Ελληνορθόδοξης παράδοσης

Διαδώστε:
Εορταστική εκδήλωση στην Κατερίνη με μηνύματα για την αξία της Ελληνορθόδοξης παράδοσης

Μεγάλη εορταστική και ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου 2024. Αφορμή διοργάνωσης της εκδήλωσης υπήρξαν αφενός μεν η Ορθόδοξη εορτή της μητέρας (2 Φεβρουαρίου – Εορτή της Υπαπαντής), αφετέρου δε το προωθούμενο αντιχριστιανικό, αντεθνικό και αντικοινωνικό νομοσχέδιο θεσμοθέτησης «πολιτικού γάμου» των ομοφυλοφίλων ζευγαριών.

Η εκδήλωση είχε γενικό θέμα: «Κρατάμε και βιώνουμε την παράδοσή μας» – «Κράτει ό έχεις».

Συμμετείχαν δύο χορωδίες:

  • Η 50μελής γυναικεία χορωδία της ενορίας και
  • Η 35μελής νεανική χορωδία των κοριτσιών της Γ.Ε.Χ.Α.  Κατερίνης,

που ερμήνευσαν υπέροχα παραδοσιακά χριστιανικά τραγούδια.

Με τα διάφορα κείμενα – αληθινά γεγονότα, τονίστηκε η μεγάλη αξία της Ελληνορθόδοξης παράδοσης, η ανάγκη διατήρησής της στη σύγχρονη αποχή και η προσφορά της παραδοσιακής οικογένειας με πατέρα, μητέρα και παιδιά, σε αντίθεση με το λεγόμενο «γάμο» των ομοφυλοφίλων ζευγαριών.

Τα κείμενα απέδωσαν με γλαφυρό τρόπο νέοι – άνδρες  και γυναίκες.

Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Μαρινόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Κατερίνης, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και συντελεστές της εκδήλωσης.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος,  αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους διοργανωτές και συνεργάτες της εορτής, παρότρυνε το πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο σε έντονη προσευχή και σε κάθε άλλη ειρηνική διαμαρτυρία για τη μη ψήφιση του  προωθούμενου νομοσχεδίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων