07/02/2024 07/02/2024 Το απόγευμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, έλαβε χώρα με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία, στο πλαίσιο των «Φωτίων 2024». από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σχοινά, Κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «Ο Άγιος Φώτιος και...
07 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2024 - 9:29

Επίκαιρη εκδήλωση για την Οικογένεια στα «Φώτια 2024» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Διαδώστε:
Επίκαιρη εκδήλωση για την Οικογένεια στα «Φώτια 2024» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Το απόγευμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, έλαβε χώρα με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία, στο πλαίσιο των «Φωτίων 2024».

από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σχοινά, Κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «Ο Άγιος Φώτιος και η Οικογένεια».

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας παρακολούθησε την ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά, ο οποίος με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και αγάπης αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Φωτίου και στον ιερό θεσμό της οικογένειας. Παράλληλα αναφέρθηκε στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η γεμάτη σοφία, γνώση, αμεσότητα, ειλικρίνεια και μεστότητα ομιλία απέσπασε τα χειροκροτήματα των δεκάδων παρευρισκόμενων, ενώ μετά το πέρας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ακροατήριο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε τον διακεκριμένο ομιλητή με σημαντικό ποιμαντικό, επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο για την παρουσία του στα «Φώτια 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά: «το φετινό θέμα που επιλέξαμε λόγω και του προωθούμενου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι η Οικογένεια, η παραδοσιακή, πυρηνική οικογένεια, ο πρώτος σημαντικός κοινωνικός θεσμός στη ζωή του ανθρώπου. Το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση καταργεί κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και ισοπεδώνει την ελληνική οικογενειακή παράδοση με οδυνηρό αποτέλεσμα την αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων