13/05/2023 13/05/2023 Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου επσκέφθηκε χθες το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Mητρόπολης Kίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μετά την ομιλία της στην Ημερίδα για τον Τουρισμό «Πιερία και Προσκυνήματα» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Συγκεκριμέα, η κ. Γκερέκου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: “Από την επίσκεψη...
13 Μαΐου, 2023 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 9:14

Επίσκεψη Άντζελας Γκερέκου στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Mητρόπολης Kίτρους

Διαδώστε:
Επίσκεψη Άντζελας Γκερέκου στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Mητρόπολης Kίτρους

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου επσκέφθηκε χθες το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Mητρόπολης Kίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μετά την ομιλία της στην Ημερίδα για τον Τουρισμό «Πιερία και Προσκυνήματα» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Συγκεκριμέα, η κ. Γκερέκου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε:

“Από την επίσκεψη μου σήμερα , στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Mητροπόλεως Kίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κατερίνης. Στο μουσείο αποτυπώνεται στο χωροχρόνο η θεολογική διάσταση της εικόνας και των ιερών κειμηλίων μέσα από πολυποίκιλα και πολυπληθή αξιόλογα εκθέματα. Όλα τα κειμήλια, απαράμιλλης αρχαιολογικής, λειτουργικής και ιστορικής αξίας, χρονολογούνται από τον 18ο έως και τον 21ο αιώνα.

Η έκθεση είναι μόνιμη, ενώ σταδιακά εμπλουτίζεται από κειμήλια που προέρχονται από ναούς της δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, που συντηρούνται και εκτίθενται πλέον στο Μουσείο, αλλά και από περιοδικές συλλογές”.

   

Γαι την παρουσία του λευκώματος για τα προσκυνήματα της Πιερίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης «Εκάβη», η κ. Γκερέκου έγραψε χαρακτηριστικά:

“Η χώρα μας διαθέτει τεράστια, άυλη θρησκευτική κληρονομιά. Ήθη και έθιμα με ιστορία αιώνων συνδέονται οργανικά με την καθημερινή ζωή και τον πυρήνα του τοπικού πολιτισμού των κοινωνιών μας. Την ίδια στιγμή, ο σύγχρονος επισκέπτης έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ από εμπειρίες ψυχικής και πνευματικής ανάτασης. Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται παγκοσμίως για να επισκεφθούν ιερούς τόπους λατρείας. Για τον λόγο αυτόν, ο ελληνικός τουρισμός δρομολογεί πλέον -μέσω της συνεργασίας της Εκκλησίας με τους δημόσιους και ιδιωτικούς εμπλεκόμενους φορείς- την ανάπτυξή του πάνω στις αρχές της βιώσιμης, αειφόρου ανάπτυξης, με έμφαση στις εξειδικευμένες μορφές τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός, που σέβονται το φυσικό και τοπικό κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον. Ευχαριστούμε θερμά τον Μητροπολίτη Πιερίας Κίτρους και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο , αλλά και όλους τους φορείς αλλά και εκλεκτούς προσκεκλημένους για την θερμή υποδοχή”.

 

Διαβάστε περισσότερα για την Ημερίδα «Πιερία και Προσκυνήματα» : Λεύκωμα για τα προσκυνήματα της Πιερίας σε καταπληκτικά περιβάλλοντα (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων