06/04/2024 06/04/2024 Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος υποδέχθηκε στις 4 Απριλίου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, ομάδα φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Ιασίου με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη. π. Ναθαναήλ Νεάσκου, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Εrasmus+, δίνει τη δυνατότητα στους νέους να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να...
06 Απριλίου, 2024 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2024 - 11:09

Επίσκεψη φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Ιασίου Ρουμανίας στον Μητροπολίτη Κίτρους

Διαδώστε:
Επίσκεψη φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Ιασίου Ρουμανίας στον Μητροπολίτη Κίτρους

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος υποδέχθηκε στις 4 Απριλίου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, ομάδα φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Ιασίου με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη. π. Ναθαναήλ Νεάσκου, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Εrasmus+, δίνει τη δυνατότητα στους νέους να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο ζωής και το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κάνοντας εποικοδομητικές συζητήσεις, συγκρίσεις, ασκώντας τη σκέψη τους και καταλήγοντας σε συμπεράσματα, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας και της συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, αφού τους καλωσόρισε, τους μίλησε για την ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του προγράμματος Erasmus+, τονίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους έχει υλοποιήσει πολλές στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι νεαροί επισκέπτες θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Πιερίας, όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Τέλος, τους ευχήθηκε, πέρα από το αμιγώς εκπαιδευτικό σκέλος του προγράμματος, να απολαύσουν τη διαμονή στην Πιερία και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πάντα υποστηρίζει και προωθεί δράσεις, που αφορούν τους νέους, την εκπαίδευση και το μέλλον τους αλλά και προγράμματα που συμβάλουν στην ευρύτερη προβολή της Πιερίας σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων