13/11/2021 13/11/2021 Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Την Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που ξενάγησαν την κυρία Μιχαηλίδου στους χώρους φιλοξενίας των γεροντισσών που διαβιούν στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα....
13 Νοεμβρίου, 2021 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2021 - 10:47

Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στην Μητρόπολη Κίτρους

Διαδώστε:
Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στην Μητρόπολη Κίτρους

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Την Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που ξενάγησαν την κυρία Μιχαηλίδου στους χώρους φιλοξενίας των γεροντισσών που διαβιούν στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την κα Μιχαηλίδου για την ανακαίνιση του Γηροκομείου με την προσθήκη νέας μονάδας διαβίωσης δυναμικότητας 23 επιπλέον κλινών, προκειμένου να παρέχεται στέγη, τροφή και περίθαλψη, με σκοπό να διασφαλίζεται η δυνατότητα των ηλικιωμένων να διάγουν αξιοπρεπή και ανεξάρτητη ζωή σε οικείο κοινωνικό περιβάλλον.

Μέσω του έργου αυτού, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των καιρών, αποκτώντας μεγαλύτερες σύγχρονες εγκαταστάσεις εναρμονισμένες με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες και τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο αποτελεί από τις σημαντικότερες διακονίες πού επιτελεί η τοπική Εκκλησία, προσφέροντας στοργή και ζεστασιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ενημέρωσε ακόμη την κα Μιχαηλίδου για το κοινωνικό έργο που επιτελείται στα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», τα οποία αποτελούν μία από τις σημαντικότερες διακονίες της τοπικής Εκκλησίας προσφέροντας καθημερινά σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς περίπου 400 μερίδες φαγητού, με την καθοριστική συνδρομή δεκάδων εθελοντών και εθελοντριών.

Η Υφυπουργός στάθηκε δίπλα στις γερόντισσες με τις οποίες συνομίλησε για τις συνθήκες της ζωής τους στο γηροκομείο και υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη στο Μητροπολίτη Γεώργιο για το εντυπωσιακό και θεάρεστο έργο που επιτελείται από την τοπική Εκκλησία στην Κατερίνη και γενικότερα στην Πιερία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων