15/02/2024 16/02/2024 Συνεδριάζει στο Κάϊρο της Αιγύπτου από 15-17 Φεβρουαρίου 2024 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, υπό την προεδρία του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. Το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024 η Ιερά Σύνοδος προέβη σε εκλογές ή μεταθέσεις 13 Μητροπολιτών και Επισκόπων σε διάφορες Επαρχίες της...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2024 - 23:53

Ευχές του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου στον Μητροπολίτη Γέροντα Καισαρείας Θεοφύλακτο

Διαδώστε:
Ευχές του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου στον Μητροπολίτη Γέροντα Καισαρείας Θεοφύλακτο

Συνεδριάζει στο Κάϊρο της Αιγύπτου από 15-17 Φεβρουαρίου 2024 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, υπό την προεδρία του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024 η Ιερά Σύνοδος προέβη σε εκλογές ή μεταθέσεις 13 Μητροπολιτών και Επισκόπων σε διάφορες Επαρχίες της Αφρικής.

Μεταξύ των εκλεγέντων υπάρχουν και 3 Αφρικανοί κληρικοί, καρποί της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εκλεγέντων είναι και ο Κατερινιώτης Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, ο οποίος έλαβε τον τίτλο «Γέρων Καισαρείας» και κατέστη ο πρώτος μετά τον Πατριάρχη Αρχιερέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Μητροπολίτη Γέροντα Καισαρείας κ. Θεοφύλακτο για να του ευχηθεί και να διαβιβάσει τις ευχές του Κλήρου και των πιστών της Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος προέβη επίσης στην παρακάτω δήλωση: «Είναι ιδιαίτερα τιμητική για την Πιερία η προαγωγή του συντοπίτη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοφυλάκτου στην επίζηλη θέση του πρωτόθρονου Αρχιερέα του παλαίφατου και ιεραποστολικού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Εις πολλά έτη, Δέσποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλογές Αρχιερέων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων