24/07/2023 24/07/2023 Τριάντα φοιτητές της Θεολογικής Σχολή του Balamand του Λιβάνου επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κατά το διήμερο 22 και 23 Ιουλίου. Οι φοιτητές συνοδευόμενοι καθηγητές τους, επισκέφθηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος ελληνομάθειας που εκτελείται μέσω της Διεύθυνσης Εκκλησιαστικών Υποθέσεων του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Θεολογικής...
24 Ιουλίου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2023 - 13:06

Φοιτητές από την Θεολογική Σχολή Balamand Λιβάνου στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Διαδώστε:
Φοιτητές από την Θεολογική Σχολή Balamand Λιβάνου στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Τριάντα φοιτητές της Θεολογικής Σχολή του Balamand του Λιβάνου επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κατά το διήμερο 22 και 23 Ιουλίου.

Οι φοιτητές συνοδευόμενοι καθηγητές τους, επισκέφθηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος ελληνομάθειας που εκτελείται μέσω της Διεύθυνσης Εκκλησιαστικών Υποθέσεων του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Balamand και τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η φιλοξενία τους στην Πιερία πραγματοποιήθηκε με την ευλογία, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος οργάνωσε την ξενάγηση των νέων και τη γνωριμία τους με την Πιερία, την Εκκλησία της και τις φυσικές ομορφιές της.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τους φιλοξενουμένους στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως στον Σβορώνο, μεταφέροντας σε αυτούς τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την παρουσία τους.

Οι φοιτητές άκουσαν με προσοχή όσα ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τους είπε σχετικά με την ιστορία και λειτουργία της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ συνομίλησαν μαζί του για διάφορα θέματα.
Οι φοιτητές, οι οποίοι συνοδεύονταν και από την Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Γλυκερία Χατζούλη, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, επισκέφθηκαν προσκυνήματα και μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους καθώς και άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του νομού.

Το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων Σβορώνου, διοργανώθηκε ελληνο-αραβική εορταστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε κλιμάκιο στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, με μουσική, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς αμφοτέρων των πλευρών. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε μια γόνιμη συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ των νέων από τις δύο χώρες.

Το πρωί της Κυριακής οι αραβόφωνοι φοιτητές εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλαταμώνα, όπου έψαλαν κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της ομάδας των φοιτητών και Kαθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Λιβάνου Αρχιμ. Δαμασκηνός η εμπειρία φιλοξενίας νέων από τον Λίβανο στην Ελλάδα είναι καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση και διατήρηση της Ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας των φοιτητών και την άρτια εκπαίδευσής τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων