16/05/2023 16/05/2023 Η καλόδετη και πολυποίκιλη παρουσίαση του λευκώματος «Προσκυνήματα της Πιερίας», μια έκδοση που αποτέλεσε το αφήγημα της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, επικέντρωσε το ενδιαφέρον στην ημερίδα για τις Προσκυνηματικό Τουρισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης,...
16 Μαΐου, 2023 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2023 - 19:32

Η Άντζελα Γκερέκου στην παρουσίαση λευκώματος για τον προσκυνηματικό τουρισμό στην Ι.Μ. Κίτρους

Διαδώστε:
Η Άντζελα Γκερέκου στην παρουσίαση λευκώματος για τον προσκυνηματικό τουρισμό στην Ι.Μ. Κίτρους

Η καλόδετη και πολυποίκιλη παρουσίαση του λευκώματος «Προσκυνήματα της Πιερίας», μια έκδοση που αποτέλεσε το αφήγημα της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, επικέντρωσε το ενδιαφέρον στην ημερίδα για τις Προσκυνηματικό Τουρισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, με την παρουσία της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμούκας Άντζελας Γκερέκου.

Η πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου για την υλοποίηση του ιστορικού και φωτογραφικού πονήματος με αναφορά στον πλούτο των θρησκευτικών μνημείων της Πιερίας, υποστηρίχθηκε καθοριστικά από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Προλογίζοντας την ημερίδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος επεσήμανε: «Πριν από εννιάμισηχρόνια όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια δεν φανταζόμουν ότι θα είχε τόση μεγάλη απήχηση. Όπως γνωρίζετε προέρχομαι από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας που διαθέτει πληθώρα Προσκυνημάτων, γεγονός που κυριαρχούσε στη σκέψη μου ώστε να κάνουμε κάτι και για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό στην Πιερία. Μάλιστα χαρακτηριστικά από τη δεύτερη ημέρα της Ενθρονίσεως μου, κατά την επίσκεψή μου στην κ. Μαυρίδου, το πρότεινα και το αποδέχθηκε με θέρμη. Ήταν το έναυσμα ώστε να φθάσουμε στο σήμερα. Αναμφίβολα πρέπει και οφείλουμε να αναδείξουμε τους λατρευτικούς χώρους της Ορθοδοξίας, τον πολιτισμό και τα κειμήλια».

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε την εξαιρετική τιμή που προσδίδει στην ημερίδα με την παρουσία της η καΓκερέκου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η συμμετοχή της στην εκδήλωση μας δίνει δύναμη ώστε να συνεχίσουμε», ενώαπευθυνόμενος στους παρόντες μαθητές των δύο ΕΠΑΛ της Κατερίνης, δήλωσε ότι μέσα από την ημερίδα θα πληροφορηθούν για τις προοπτικές ενασχόλησής τους με τη θεματική μορφή του προσκυνηματικού τουρισμού.

Ήδη η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος μέσω της αγαστής συνεργασίας με τη Συνοδική Επιτροπή Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού και τη συστηματική προβολή της πλούσιας θρησκευτικής κληρονομιάς της Πιερίας.

Στην ημερίδα και στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου τοποθετήθηκαν εκτός από την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Γκερέκου και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίαςκ. Ηρακλής Τσιτλακίδης καθώς η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ξενοδοχειακού Ομίλου Mediterraneanκα Ευαγγελία Ξυπτερά.

Χαιρέτισαν επίσης την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Γεώργιος Μακρής.
Τέλος η κ. Γκερέκου και τα στελέχη του τουριστικού κλάδου τοποθετήθηκαν και απάντησαν στις σχετικές με τον τουρισμό ερωτήσεις των μαθητριών και μαθητών των δύο ΕΠΑΛ Κατερίνης.
Την ημερίδα συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Περικλής Χατζηγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσκεψη Άντζελας Γκερέκου στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Mητρόπολης Kίτρους

Λεύκωμα για τα προσκυνήματα της Πιερίας σε καταπληκτικά περιβάλλοντα (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων