05/12/2023 05/12/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετείχε στην έκθεση – φεστιβάλ, αφιερωμένη στην περιοχή της Κατερίνης και της Πιερίας, με τίτλο:«GREECE IN THE HEART OF SERBIA – Days of Serbian-Greek Friendship», με σκοπό την ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας. Η έκθεση, που έλαβε χώρα στην πόλη Κραγκούγιεβατς στη Σερβία, κατά το τριήμερο 1...
05 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2023 - 8:29

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους σε έκθεση-φεστιβάλ στη Σερβία για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους σε έκθεση-φεστιβάλ στη Σερβία για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετείχε στην έκθεση – φεστιβάλ, αφιερωμένη στην περιοχή της Κατερίνης και της Πιερίας, με τίτλο:«GREECE IN THE HEART OF SERBIA – Days of Serbian-Greek Friendship», με σκοπό την ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας.

Η έκθεση, που έλαβε χώρα στην πόλη Κραγκούγιεβατς στη Σερβία, κατά το τριήμερο 1 έως 3 Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ελληνοσερβική Φιλίας «ΦΙΛΟΣ» και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης, του Δήμου Kragujevac και του «Šumadija Fair».

Στην έκθεση έδωσα τον παρών ο Δήμαρχος Kragujevac κ. Nikola Dasic, η Αντιδήμαρχος αρμόδια για επενδύσεις και έργα κ. Danka Andonovski, το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης του Kragujevac, τουριστικοί φορείς και επιχειρηματίες από την πόλη και την περιοχή καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Πιερία.

Πολιτιστικοί δεσμοί με το Πατριαρχείο Σερβίας

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δεσμών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με το Πατριαρχείο Σερβίας, την τοπική Εκκλησία εκπροσώπησε στην έκθεση ο Διάκονος π. Σάββας Μιλένκοβιτς.

Μέσα από τη συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους η σχέση της με την ομόδοξη χώρα της Σερβίας αναπτύχθηκε σε διάφορους τομείς καλύπτοντας συγχρόνως και πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους φιλοξενεί, κάθε καλοκαίρι, στις εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων Σβορώνου, δεκάδες εμπερίστατα παιδιά από τις φιλανθρωπικές δομές του Πατριαρχείου Σερβίας.

Προστιθέμενη αξία στην Πιερία

Παράλληλα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, υπάρχει ποιμαντική μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για τους χιλιάδες σλαβόφωνους παραθεριστές από ομόδοξες χώρες που κατακλύζουν κατά τη θερινή περίοδο τις ακτές της Πιερίας, με την τέλεση ιερών ακολουθιών στα σερβικά-σλαβονικά.

Επιπλέον, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει ενεργά στον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), έχοντας μάλιστα και δύο εκπροσώπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Σε αγαστή συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους του νομού και όλους τους εμπλεκόμενους τουριστικούς φορείς διαδραματίζει σημαντικά βήματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, πάνω στην προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία, στην προβολή και την προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των ιερών της μνημείων, προσκυνημάτων και κειμηλίων.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «H συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους γεγονότα προβολής που λαμβάνουν χώρα σε ομόδοξες χώρες δίνει προστιθέμενη αξία στην Πιερία από τουριστικής πλευράς αλλά και από πλευράς ιστορίας και θρησκευτικής πίστης. Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις με θρησκευτική νοηματοδότηση και περιεχόμενο, μπορούν να αποτελέσουν μια πλούσια εμπειρία για τους δυνητικούς επισκέπτες, που ικανοποιούν πνευματικές ανάγκες, αλλά και γενικότερα μορφωτικές, καθώς υποχρεωτικά διασυνδέονται με την ιστορία του τόπου μας, την αρχαιολογία, τις τέχνες, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων