05/03/2019 05/03/2019 Ξεκίνησε η «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής» της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Tο Σάββατο 2 Μαρτίου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τίτλο: «Εκκλησία γίνεται όταν ανοίγεται», στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής» που έχει ορισθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος....
05 Μαρτίου, 2019 - 9:17

Ι.Μ. Κίτρους: «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής»

Διαδώστε:
Ι.Μ. Κίτρους: «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής»

Ξεκίνησε η «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής» της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Tο Σάββατο 2 Μαρτίου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τίτλο: «Εκκλησία γίνεται όταν ανοίγεται», στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής» που έχει ορισθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής» έχει ως σκοπό την ενημέρωση των πιστών και την στήριξη του ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας, που οργανωμένα και υπεύθυνα επιτελείται.

Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων άνοιξε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» με την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιεραποστολική Στέγη «Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της κας Κυριακής Φράγκου με τίτλο «Όρεξη να έχεις για Θεό» από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνο.

«Το βιβλίο», όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, «έχει ως στόχο να αφυπνίσει τη συνείδησή μας, ώστε να ακολουθήσουμε κι εμείς δρόμους διακονίας προς τον ταλαιπωρημένο άνθρωπο. Μας προτρέπει να μοιράσουμε χαμόγελα κι ελπίδες».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος αφού συνεχάρη τα μέλη της Ιεραποστολικής Στέγης για την αξιέπαινη προσφορά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «H Εκκλησία μας ʺθέλει πάντας ἀνθρώπους σωθῆναι καί εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖνʺ. Γι΄ αυτό και ο Κύριος απέστειλε τους μαθητές του στα έθνη με την προτροπή: ʺπορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνηʺ. Σκοπός μας είναι να φθάσει το λυτρωτικό μήνυμα της αλήθειας του Χριστού στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Η Ιερά Μητρόπολή μας μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής και σε συνεργασία με την Ιεραποστολική Στέγη ”Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω” εργάζεται αδιάκοπα γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Κυρίτσης και ο Πρωτοσύγκελλος της Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Ιερομόναχος π. Πορφύριος, ως εκπρόσωπος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Αγαθονίκου.

Και οι δύο παρουσίασαν το πλούσιο έργο της Ιεραποστολικής Στέγης στην μακρινή Αφρική και έκαναν απολογισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις πρωτοβουλίες και της ενέργειες της τοπικής Εκκλησίας, της Ιεραποστολικής Στέγης και της Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κτίζονται εκκλησίες, σχολεία, ιατρεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα, κ.ά. και δίνεται καθημερινά στην μακρινή Αφρική η μαρτυρία της ορθόδοξης πίστεως και ζωής, που είναι πάντα ταυτισμένη με την θυσία και την αγάπη σε κάθε πονεμένο άνθρωπο, απανταχού της γης.

Τέλος, την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η παραδοσιακή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Πιερίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων