27/05/2023 27/05/2023 Παρά το γεγονός ότι οι Ιεράρχες έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση ότι η Εκκλησία βρίσκεται υπεράνω κομμάτων ή συγκεκριμένων υποψηφίων, δεν έλειψαν τα σχόλια σε ορισμένες τοπικές κοινωνίες. Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος δημοσίευσε: «Έπειτα από φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, μετά την εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων, ανακοινώνεται από την...
27 Μαΐου, 2023 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 12:10

Ι. Μ. Κίτρους: Η Εκκλησία βρίσκεται υπεράνω κομμάτων ή συγκεκριμένων υποψηφίων

Διαδώστε:
Ι. Μ. Κίτρους: Η Εκκλησία βρίσκεται υπεράνω κομμάτων ή συγκεκριμένων υποψηφίων

Παρά το γεγονός ότι οι Ιεράρχες έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση ότι η Εκκλησία βρίσκεται υπεράνω κομμάτων ή συγκεκριμένων υποψηφίων, δεν έλειψαν τα σχόλια σε ορισμένες τοπικές κοινωνίες.

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος δημοσίευσε:

«Έπειτα από φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, μετά την εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων, ανακοινώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ότι, κατά παγία τακτική, η Εκκλησία βρίσκεται υπεράνω κομμάτων ή συγκεκριμένων υποψηφίων.

Στο πλαίσιο αυτό, η τοπική Εκκλησία της Πιερίας ανέκαθεν συνεργάστηκε με όλες τις Αρχές της ευνομούμενης Πολιτείας μας. Το ίδιο θα πράξει και μετά τις επικείμενες εκλογές, τόσο τις Εθνικές όσο και τις Αυτοδιοικητικές.

Σε κάθε περίπτωση, ισχύει πλήρως η δήλωση, την Κυριακή των Βαΐων 9-4-2023, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου: “Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη, είναι με την Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος οφείλει για το καλό της πατρίδας να συνεργαστεί με όλους όσους ψηφίζει ο ελληνικός λαός”».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων