03/03/2022 03/03/2022 Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας, οι χριστιανοί συνηθίζουν να πηγαίνουν κάθε Σάββατο μαζικά στα Κοιμητήρια, προκειμένου να προσευχηθούν για τους προσφιλείς τους νεκρούς. Πολλοί χριστιανοί συνηθίζουν να πηγαίνουν στα Κοιμητήρια πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Οι ιερείς μπορούν να τελούν τρισάγια μετά τη Θ. Λειτουργία, που τελείται κάθε Σάββατο τόσο στους Ενοριακούς...
03 Μαρτίου, 2022 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2022 - 13:32

Η Μητρόπολη Κίτρους για την ώρα προσέλευσης στα Κοιμητήρια

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Κίτρους για την ώρα προσέλευσης στα Κοιμητήρια

Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας, οι χριστιανοί συνηθίζουν να πηγαίνουν κάθε Σάββατο μαζικά στα Κοιμητήρια, προκειμένου να προσευχηθούν για τους προσφιλείς τους νεκρούς.

Πολλοί χριστιανοί συνηθίζουν να πηγαίνουν στα Κοιμητήρια πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Οι ιερείς μπορούν να τελούν τρισάγια μετά τη Θ. Λειτουργία, που τελείται κάθε Σάββατο τόσο στους Ενοριακούς Ναούς όσο και στους Ναούς των Κοιμητηρίων.

Για τον λόγο αυτό η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης παρακαλεί όσοι ενδιαφέρονται, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται, να πηγαίνουν στα Κοιμητήρια μετά τις 10:00 το πρωί.

Οι ιερείς θα βρίσκονται εκεί μέχρι τις τον εσπερινό, το απόγευμα, οπότε υπάρχει όλος ο χρόνος για την επιτέλεση των καθηκόντων προς τους κεκοιμημένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων