17/07/2020 17/07/2020 Η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου, διδάχου του Ελληνικού Γένους κατά τα μαύρα χρόνια της Οθωμανικής σκλαβιάς εορτάστηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε για ακόμη μία χρονιά ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Οικισμού Δασκάλων Ν. Λάρισας «Ο Πελασγός», στην περιοχή «Τοπόλιανη» Πλάκας Λιτοχώρου. Τη Δευτέρα...
17 Ιουλίου, 2020 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 10:25

Η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου στην Πιερία

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου στην Πιερία

Η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου, διδάχου του Ελληνικού Γένους κατά τα μαύρα χρόνια της Οθωμανικής σκλαβιάς εορτάστηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε για ακόμη μία χρονιά ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Οικισμού Δασκάλων Ν. Λάρισας «Ο Πελασγός», στην περιοχή «Τοπόλιανη» Πλάκας Λιτοχώρου.

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκαν ο Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Την κυριώνυμη ημέρα Τρίτη 14 Ιουλίου, τελέστηκαν ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία, ενώ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας πολλοί παραθεριστές της περιοχής προσκύνησαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος διέθεσε ιερέα, προκειμένου ο Ιερός Ναός του Οικισμού να λειτουργεί κάθε Κυριακή καθ’ όλη τη θερινή περίοδο μέχρι και 16 Αυγούστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων