13/07/2023 14/07/2023 Με ενθουσιασμό ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για ακόμη μια χρονιά, το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη», με την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου. Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στον Σβορώνο για όλα τα παιδιά...
13 Ιουλίου, 2023 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2023 - 0:56

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Διαδώστε:
Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Με ενθουσιασμό ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για ακόμη μια χρονιά, το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη», με την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στον Σβορώνο για όλα τα παιδιά της πόλης που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην προτροπή του Κυρίου μας «Ἅγιοι γίνεσθε, ὅτι ἐγὼ ἅγιός εἰμί….». Τα παιδιά στο καθημερινό πενθήμερο πρόγραμμα δράσης τους, καλούνται να τιμήσουν αλλά και να μιμηθούν το βίο σύγχρονων οσιακών μορφών που αγίασαν τον 20ο αιώνα.

Οι καθημερινές δραστηριότητες διαρκούν από τις 9 το πρωί ως τις 5:30 το απόγευμα.

Την έναρξη της πρώτης περιόδου της οποίας πνευματικός υπεύθυνος είναι ο Αρχιμ. Φιλάρετος Μπαϊράμης, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο της δράσης Αρχιμ. Μελέτιο Παράσχου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος συνομίλησε με όλα τα παιδιά και ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια ευλογημένη κατασκηνωτική περίοδο στην αγκαλιά της Εκκλησίας και να αποκτήσουν τα εφόδια που απαιτούνται για την πορεία τους στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε.

Οι υπόλοιπες περίοδοι που έχουν προγραμματιστεί για φέτος είναι οι ακόλουθες:
1. Παιδιά Δημοτικού (Ε’-ΣΤ’ τάξη Δημοτικού): 10 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου.
2. Παιδιά Δημοτικού (Δ’-Ε’ τάξη Δημοτικού): 17 έως 22 Ιουλίου και 24 έως 29 Ιουλίου
3. Παιδιά Γυμνασίου: 31 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου

Ένα πενθήμερο με κατήχηση, διδακτικά και ομαδικά παιχνίδια και δημιουργική απασχόληση. Γεμάτο αγάπη, χαρά και ξεγνοιασιά στην αγκαλιά της Τοπικής Εκκλησίας, με εξορμήσεις τόσο σε ενορίες στην πόλη της Κατερίνης, όσο και σε άλλες περιφερειακές ενορίες.

Μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορες δράσεις, με τη βοήθεια έμπειρων κατηχητών, τα παιδιά θα περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, θα ξεκουράσουν το πνεύμα, θα αναζωογονηθούν, θα αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση και θα συμμετέχουν στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων