04/04/2024 04/04/2024 Με θερμή παράκληση και ικεσία προς την Υπεραγία Θεοτόκο κλήρος, λαός και δυνάμεις πυρόσβεσης προσευχήθηκαν για την κατάπαυση της πυρκαγιάς στα Πιέρια Όρη, με τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιος να εύχεται η Παναγία η Οδηγήτρια να γαληνεύσει και να καθοδηγήσει τους Πυροσβέστες μας και όλες τις εθελοντικές ομάδες που αγωνίζονται εδώ και ημέρες για την κατάσβεση...
04 Απριλίου, 2024 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2024 - 11:33

Λιτανεία και Παράκληση στην Παναγία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Πιέρια Όρη – Κίτρους Γεώργιος: “Η Οδηγήτρια πάντα στέκει δίπλα μας”

Διαδώστε:
Λιτανεία και Παράκληση στην Παναγία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Πιέρια Όρη – Κίτρους Γεώργιος: “Η Οδηγήτρια πάντα στέκει δίπλα μας”

Με θερμή παράκληση και ικεσία προς την Υπεραγία Θεοτόκο κλήρος, λαός και δυνάμεις πυρόσβεσης προσευχήθηκαν για την κατάπαυση της πυρκαγιάς στα Πιέρια Όρη, με τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιος να εύχεται η Παναγία η Οδηγήτρια να γαληνεύσει και να καθοδηγήσει τους Πυροσβέστες μας και όλες τις εθελοντικές ομάδες που αγωνίζονται εδώ και ημέρες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου, η υποδοχή της ιεράς Εικόνος Παναγίας Οδηγήτριας από την ιστορική Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου στον Λόφο.

Την Εικόνα, που μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Νάκας, υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πέτρας Πρωτοπρ. Γεώργιος Βέτσος με Ιερείς της περιοχής και εκατοντάδες πιστοί με επικεφαλής την Πρόεδρο της Tοπικής Κοινότητας Ελένη Ευαγγελοπούλου.

Ακολούθησε λιτανεία της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Λόφου και στην συνέχεια τελέστηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό ο Παρακλητικός Κανόνας της Οδηγήτριας χοροστατούντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεώργιος. Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε το εκκλησίασμα να γονατίσει και ανέγνωσε ειδική ευχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Πιέρια όρη.Kατακλείοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε «στην Υπεραγία Θεοτόκο την Οδηγήτρια, που πάντα στέκεται δίπλα μας για να μας παρηγορήσει, να μας γαληνεύσει και να καθοδηγήσει τους Πυροσβέστες μας και όλες τις εθελοντικές ομάδες που αγωνίζονται εδώ και ημέρες για την κατάσβεση της φωτιάς. Προσφέρουμε την προσευχή μας ώστε να έχουμε τη βοήθεια του Θεού στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στις δασώδεις εκτάσεις στα Πιερία Όρη. Ευχαριστούμε τους πυροσβέστες, τον στρατό και τις υπηρεσίες της Πολιτείας για τη συνεχή και θυσιαστική προσπάθειά τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Μετά την απόλυση της Παρακλήσεως, η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε οδικώς στη Ρητίνη και από εκεί με πυροσβεστικό όχημα στο Καταφύγιο «Σαρακατσάνα», όπου εψάλη δέηση από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πέτρας Αρχιμ. Βασίλειο Νάκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η η πυρκαγιά που καίει για τέταρτο 24ωρο σε δύσβατη περιοχή στα Πιέρια Όρη, οριοθετήθηκε.  Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με 150 πυροσβέστες με εννιά πεζοπόρα τμήματα και 36 οχήματα, ενώ νωρίτερα συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά είναι σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας Πέτρο Παπαπέτρου «ως επί το πλείστον έρπουσα», ενώ ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή «Σαρακατσάνα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων