03/10/2023 03/10/2023 Η μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών δικαίωσε την επιλογή να καθιερωθεί ένας ακόμα αθλητικός και περιηγητικός θεσμός από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης και τον Αθλητικό Σύλλογο «ΤΡΙΑΣ». Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου υλοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 η...
03 Οκτωβρίου, 2023 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2023 - 8:56

Με επιτυχία η 1η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Διαδώστε:
Με επιτυχία η 1η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Η μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών δικαίωσε την επιλογή να καθιερωθεί ένας ακόμα αθλητικός και περιηγητικός θεσμός από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης και τον Αθλητικό Σύλλογο «ΤΡΙΑΣ». Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου υλοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 η 1η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία.

Οι ποδηλάτες με αριθμό που άγγιξε τους εκατό, συνδύασαν την άθληση και την γνωριμία των Λατρευτικών τόπων της πόλης, καθότι οι ενδιάμεσες στάσεις της διαδρομής εγένοντο σε Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κατερίνης, όπου μέσα από ενημερωτικές αναφορές έγιναν γνώστες και κοινωνοί του εκάστοτε λατρευτικού χώρου.

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη των Προσκυνηματικών περιηγήσεων

Η πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε με πρόταση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, αποτελεί μέρος των ευρύτερων δράσεων της τοπικής Εκκλησίας για την ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας, με τα γενικότερα οφέλη για την τοπική οικονομία.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κατερίνης, ενώ η ποδηλατική διαδρομή των περίπου τριάντα χιλιομέτρων ολοκληρώθηκε στο Συγκρότημα Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στον Σβορώνο .

Δίδοντας το έναυσμα για να ξεκινήσει η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, αφού μετέφερε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, τις ευχαριστίες και τις ευχές για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας, επεσήμανε: «Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία ζώσα και ενεργή πέρα των Λατρευτικών της καθηκόντων, συμμετέχει στις δραστηριότητες της κοινωνίας που αποσκοπούν στην άθληση και τη γνωριμία με τους ιστορικούς και λατρευτικούς τόπους μας. Να έχετε την ευλογία και την ευχή μου για μια καλή και ευχάριστη διαδρομή. Ο Χριστός και η Παναγία μαζί σας. Καλή πορεία.

Οι χαιρετισμοί

Από μέρους των συνδιοργανωτών χαιρέτισαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τονίζοντας: «Συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές στην πρώτη ”Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία”, μια ακόμη κοινή δράση μας με την Ιερά Μητρόπολη, με σκοπό την ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας.Όλες οι δράσεις μας στον τομέα του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε υπό την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου αποτελούν αναγκαία διαχειριστικά εργαλεία που ενισχύουν τη διαφοροποίηση της τουριστικής επωνυμίας της Πιερίας ενώ συμπληρωματικά εμπλουτίζουν το συνολικό τουριστικό προϊόν της Πιερίας και βελτιώνουν τη γενικότερη τουριστική εικόνα του νομού μας».

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ανέφερε: «Οι Λατρευτικοί και Προσκυνηματικοί τόποι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Κατερίνης, ενώ “συμμετέχουν” στη ζωή της πόλης. Στον Δήμο μας, έχοντας ως προτεραιότητα τη βιώσιμη κινητικότητα, με όχημα το ποδήλατο, τις ήπιες μετακινήσεις, στηρίζουμε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας. Μία πρωτοβουλία που θέτει στο επίκεντρο τον πνευματικό πλούτο του τόπου μας, συνδυάζοντας μοναδικά άσκηση, ψυχαγωγία και πολύτιμη γνώση. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές».

Ο πρόεδρος του, επίσης συνδιοργανωτή, Αθλητικού Συλλόγου Τριάθλου «ΤΡΙΑΣ» κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος μετά το καλωσόρισμα γνωστοποίησε και ανέλυσε στους ποδηλάτες τα διαδικαστικά θέματα της Προσκυνηματικής Ποδηλατοδρομίας.

Στο τερματισμό υποδεχόμενος τους ποδηλάτες πέρα των ευχαριστιών και των συγχαρητηρίων ευχών, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Παράσχου ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στον τερματισμό και σας συγχαίρω για τη συμμετοχή σας. Δεχθείτε και τις συγχαρητήριες ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου για την συμβολή σας στην επιτυχία της πρωτοβουλίας. Σε ανάμνηση της δράσης σας απονέμω τα διπλώματα συμμετοχής και τα αναμνηστικά δώρα. Ευχαριστούμε επίσης τις υπηρεσίες που μας βοήθησαν και τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες.»

Η όλη διοργάνωση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης και του ΟΠΠΑΠ και του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΡΙΑΣ». Καθοριστική η συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης, της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης, των εθελοντών και των εθελοντικών ομάδων και συγκεκριμένα του Παραρτήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων