17/04/2020 17/04/2020 Η Μεγάλη Παρασκευή, προτελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα πάθη του Ιησού Χριστού και γίνεται η σταύρωσή Του, για να ακολουθήσει η Ανάσταση και το Πάσχα. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου...
17 Απριλίου, 2020 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2020 - 19:37

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Τρισάγιο στους τάφους των προκατόχων του

Διαδώστε:
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Τρισάγιο στους τάφους των προκατόχων του

Η Μεγάλη Παρασκευή, προτελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα πάθη του Ιησού Χριστού και γίνεται η σταύρωσή Του, για να ακολουθήσει η Ανάσταση και το Πάσχα.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα που βρίσκεται κάτωθεν του Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, κεκλεισμένων των θυρών όπως ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου των Προκατόχων του, Μακαριστών Μητροπολιτών Παρθενίου (Βαρδάκα), Κωνσταντίνου (Κοϊδάκη) και Βαρνάβα (Τζωρτζάτου), ευχόμενος υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Και οι τρεις αοίδιμοι Αρχιερείς υπήρξαν πρότυπο Ιεράρχου, με μεγάλη προσφορά στο Έθνος και την Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων