03/10/2022 03/10/2022 Κάθε χρόνο, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή για τα μέλη του, που διακονούν ως κατηχητές, κατηχήτριες, κατασκηνωτικά στελέχη, ιερόπαιδες και αναγνώστες. Η εκπαιδευτική και προσκυνηματική αυτή ιεραποδημία, στην οποία προΐσταται πάντοτε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης...
03 Οκτωβρίου, 2022 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2022 - 10:33

Μετεκδρομική συνάντηση από την Ι.Μ. Κίτρους για το προσκύνημα στην Τήνο

Διαδώστε:
Μετεκδρομική συνάντηση από την Ι.Μ. Κίτρους για το προσκύνημα στην Τήνο

Κάθε χρόνο, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή για τα μέλη του, που διακονούν ως κατηχητές, κατηχήτριες, κατασκηνωτικά στελέχη, ιερόπαιδες και αναγνώστες.

Η εκπαιδευτική και προσκυνηματική αυτή ιεραποδημία, στην οποία προΐσταται πάντοτε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, διοργανώθηκε για φέτος κατά τον μήνα Αύγουστο.

Όλοι οι προσκυνητές κλήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο, το απόγευμα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου σε μετεκδρομική συνάντηση, προκειμένου να ανταλλάξουν τις προσκυνηματικές εμπειρίες τους και να συναντηθούν σε ένα ζεστό αντάμωμα ενόψει έναρξης και της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς αλλά και των κατηχητικών δράσεων της τοπικής Εκκλησίας.Η μετεκδρομική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης, με τη συμμετοχή κληρικών και πενήντα περίπου νέων, στελεχών του Γραφείου Νεότητας, που συμμετείχαν στο προσκύνημα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φανερό, τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος της εκπαιδευτικής και προσκυνηματικής αυτής εξόρμησης του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, συνομίλησε με όλους τους νέους πάνω σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους. Κατά τη μετεκδρομική συνάντηση, οι νέοι είχαν τη δυνατότητα να ξανασυναντηθούν και να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους από το προσκύνημα στην Ιερά Νήσο. Παράλληλα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε κατηχητικές δραστηριότητες και νεανικές δράσεις της τοπικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων